Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Κινητοποιήσεις αγροτών στις 16 Σεπτεμβρίου



Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις ελάχιστες μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών. Η απόφαση είναι ειλημμένη και γι’ αυτό μέλη της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής αγροτών και κτηνοτρόφων βρέθηκαν το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης στην Κομοτηνή και μίλησαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογος Δήμων Κομοτηνής και Μαρώνειας – Σαπών..
Με κοινή απόφαση των διοικητικών συμβουλίων των αγροτικών συλλόγων των δύο Δήμων της Ροδόπης και έπειτα από τις αναμενόμενες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, έγινε η ανοικτή συνέλευση με στόχο τη χάραξη των θέσεων των αγροτών. Θέλουν να προβάλλουν σε ρεαλιστική βάση τα αγροτικά προβλήματα που προκύπτουν από τους όρους του 3ου μνημονίου και φτωχοποιούν τον πρωτογενή τομέα, διεκδικώντας δικαίωμα στη παραγωγή. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε φορολογικό, ασφαλιστικό και κόστος παραγωγής – ΦΠΑ.
Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αναδειχθεί σε μοναδική πηγή εσόδων, εν μέσω μίας πρωτόγνωρης κατάστασης που ζει η χώρα μας. Αυτό υποστήριξαν οι αγρότες μέλη της συντονιστικής επιτροπής και ζήτησαν δικαίωμα στην παραγωγή.
Σε τελωνεία, λιμάνια, δρόμους, θα λάβουν χώρα οι κινητοποιήσεις συντονισμένα την ίδια μέρα και ώρα σε ολόκληρη την χώρα. Στις 16 Σεπτεμβρίου θα βγουν με τα τρακτέρ για να διαμαρτυρηθούν αγρότες από 24 και πλέον νομούς της χώρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: