Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Πετυχημένη η Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρσακείου



Ο Νεοσύστατος «Μορφωτικός» και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρσακείου το «Ευθύμιο» (Θμύκιο) οργάνωσε το Σάββατο 29/08 υπό το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού Αγιασμό και Αντάμωμα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρσακείου με τεράστια επιτυχία. Σε διάστημα μόλις 40 ημερών από την δημιουργία του κατάφερε να συγκεντρώσει τους απανταχού Αρσακιώτες σε μια μοναδική μουσικοχορευτική βραδιά αφού προηγήθηκε Αγιασμός από τους 2 Αρσακιώτες Ιερείς στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου που τους παραχωρήθηκε για την στέγαση του Συλλόγου από το δήμο Μαρωνείας Σαπών άμεσα μετά από αίτηση του Δ.Σ.

Οι μεγαλύτεροι του χωριού παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους παρουσίασαν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και με την βοήθεια του Αρσακιώτη χοροδιδασκάλου χορούς και τραγούδια του χωριού που έχει ρίζες στο χωριό Ευθύμιο ή Θμύκιο της Ανατολικής Θράκης.
Οι Αρσακιώτες ετοίμασαν έναν καταπληκτικό μπουφέ με παραδοσιακά φαγητά.
Νέοι νέες και παιδιά βοήθησαν στο στήσιμο των τραπεζιών, της καθαριότητας του χώρου και φυσικά το αμείωτο κέφι για χορό.
Λίγο παραπάνω από 300 Αρσακιώτες γλέντησαν και έδωσαν το στίγμα τους σε ένα αυθεντικό αρσακιώτικο γλέντι μέχρι πρωίας.
Οργανοπαίκτες όλοι αρσακιώτες δεν άφησαν καμιά επιθυμία ανεκπλήρωτη.
Ο Σύλλογος έχει σκοπό να καθιερώσει αυτό το αντάμωμα κάθε χρόνο.
Επίσης οργανώνει και εκδρομή στον τόπο καταγωγής στο Θμύκιο της Ανατολικής Θράκης.
Νέοι και νέες με μεράκι έδωσαν και θα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να αναδείξουν το χωριό τους πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση και την πείρα των μεγαλύτερων του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: