Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Νεολαίοι από τις Σάπες στην 11η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας



Στο Ροδοχώρι Ημαθίας πραγματοποιήθηκε φέτος η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας, το διάστημα 28,29 και 30 Αυγούστου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και φέτος νεολαίοι του συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» πλαισιώνοντας την αποστολή νεολαίων του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Α.Μ κ Θράκης.

Την όλη συνάντηση διοργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας και το Σ.ΠΟ.Σ Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της παμποντιακής ομοσπονδίας Ελλάδας. Οι νεολαίοι είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στον ξενώνα της μονής του Αγίου Γεωργίου
Περιστερεώτα που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βερμίου και αποτελεί ανιστόρηση του ιστορικού ναού του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα που απέχει περίπου 30 χλμ από την Τραπεζούντα.
Στη συνάντηση οι νεολαίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις πάνω σε ιστορικά θέματα, μια έκθεση ζωγραφικής από μαθητικό διαγωνισμό για την ιστορία του Πόντου , να επισκεφτούν την Εθνική Βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης στη Νάουσα και φυσικά να ψυχαγωγηθούν συμμετέχοντας σε δύο ποντιακές βραδιές.
Για την ιστορία, οι νεολαίοι που εκπροσώπησαν το σύλλογο ήταν: Ασπρογιαννίδης Βασίλης , Δημόπουλος Ανδρέας, Μπελεζώνης Αργύρης, Πέιτσος Γιάννης , Ρωμανίδης Γιάννης, Ψωμιάδης Γιώργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: