Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Απέναντι σε πολίτες, τοπική κοινωνία και επείγοντα περιστατικά Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μη λειτουργία του ασθενοφόρου στις Σάπες;



Χωρίς να ευαισθητοποιηθεί κανείς υπεύθυνος ακόμη μέχρι σήμερα , να δώσει μια απάντηση για το που βρίσκεται το ασθενοφόρο που είχε προορισμό το Κέντρο Υγείας Σαπών και την εξυπηρέτηση των αναγκών μιας ολόκληρης επαρχίας, από δημοσίευμα σε έκκλητη καθημερινή εφημερίδα της Κομοτηνής μάθαμε ότι το εν λόγω ασθενοφόρο έχει προστεθεί στο στόλο του ΕΚΑΒ!
Έτσι απροκάλυπτα και κυνικά αποφάσισαν ότι ένα ασθενοφόρο από ευρωπαϊκά προγράμματα το οποίο ανήκει στο Κέντρο Υγείας Σαπών και η παραλαβή του φέρει την υπογραφή του διευθυντή του κέντρου , πρέπει να πάει στο ΕΚΑΒ χωρίς τη σύμφωνη των τοπικών παραγόντων ούτε καν την ενημέρωσή τους .

Σύμφωνα με δήλωση υπεύθυνου του ΕΚΑΒ στο ίδιο δημοσίευμα «ο νομός Ροδόπης είναι από τους πλεονεκτικότερους νομούς όσο φορά των αριθμό των οχημάτων».
Δεν λαμβάνουν όμως υπόψη τους οι υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ ότι η περιοχή Σαπών είναι η πιο αδικημένη και παραμελημένη περιοχή σε επίπεδο εξυπηρέτησης από ασθενοφόρο σε όλο το νομό.
Ούτε έλαβαν υπόψη τους την πρόταση της εφημερίδας μας για δημιουργία βάσης του ΕΚΑΒ στις Σάπες (με εξασφαλισμένο χώρο), έτσι ώστε να υπάρξει μια κοινή συνισταμένη για την λειτουργία του ασθενοφόρου στην περιοχή.
Τα όσα αναφέρονται στο ίδιο δημοσίευμα δηλαδή ότι: «Τα ασθενοφόρα δεν χρησιμοποιούνται με βάση τα γεωγραφικά σύνορα , αλλά όπου υπάρχει ανάγκη, εκεί κινείται ο στόλος».
Εμείς με τη σειρά μας θα θέλαμε να ρωτήσουμε : ποια θα είναι η θέση του ΕΚΑΒ σε περίπτωση καταγγελιών από πολίτες για καθυστερημένη άφιξη του ασθενοφόρου στην περιοχή των Σαπών;
Τι θα πούνε οι υπεύθυνοι της ΔΥΠΕ και του ΕΚΑΒ σε περίπτωση προσφυγής κάποιων Σαπαίων στη δικαιοσύνη ή σε άλλα αρμόδια όργανα, εάν κινδυνεύσει κάποιος συγγενής τους για τη μη λειτουργία του ασθενοφόρου που προορίζονταν για τις Σάπες, στις Σάπες;
Τότε ασφαλώς θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί όλοι θα προσπαθούν να βγάλουν την «ουρά» τους απέξω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: