Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Να λειτουργήσουν στις Σάπες και στον Ιασμό τα νέα ασθενοφόρα



Η τελετή παραλαβής 21 νέων ασθενοφόρων  που παραδόθηκαν πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.
Τα εν λόγω ασθενοφόρα προβλέπεται να μοιραστούν σε όλη την έκταση της Περιφέρειας ΑΜΘ και αποκλειστικά σε περιοχές που βρίσκονται εκτός των πρωτευουσών των περιφερειακών ενοτήτων.
 Για τη Ροδόπη από ένα ασθενοφόρο θα πρέπει θα δοθεί στον Ίασμο και τις Σάπες, ενώ τα υπόλοιπα ασθενοφόρα θα δοθούν από δύο στη Σαμοθράκη, Σουφλί, Δίκαια, Προσοτσάνη, Νευροκόπι, Παρανέστι, Ελευθερούπολη, Πρίνο και από ένα σε Ορεστιάδα, Χρυσούπολη, Σταυρούπολη και Άβδηρα.

Το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει για την περιοχή μας τώρα είναι;
Θα δοθούν τα ασθενοφόρα αυτά στις Σάπες και στον Ίασμό, η όπως κατά στο παρελθόν θα μετακινηθούν τελικά με συνοπτικές διαδικασίες, στο Νοσοκομείο Κομοτηνής;
Αν δοθούν τα ασθενοφόρα αυτά στα Κέντρα Υγείας Σαπών και Ιάσμου, θα παραμείνουν εκεί άραγε για να κοσμούν τον αύλειο χώρο τους, η θα στελεχωθούν επαρκώς με προσωπικό ( που και αυτό έχει μετακινηθεί), ώστε να εξυπηρετούν 24 ώρες το 24ωρό όλες τις ανάγκες των κατοίκων στις δύο περιοχές.
Η ιστορία μας δίδαξε ότι θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, γι’ αυτό οι τοπικοί φορείς και παράγοντες δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν και θα πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση και ετοιμότητα μέχρι την πλήρη λειτουργία των ασθενοφόρων στον τόπο για τον οποίο προορίζονται.
Διαφορετικά δεν αποκλείεται να βρεθούν προ εκπλήξεων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: