Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Επάρκεια, ποιότητα και ικανοποιητικές τιμές στα αμνοεριφίατης περιοχής Σαπών ενόψει του Πάσχα.Ικανοποιημένοι φαίνεται ότι είναι οι κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής Σαπών από την πώληση των αμνοεριφίων κατά την περίοδο του Πάσχα.
Οι τιμές αγοράς των ζώντων ζώων κυμάνθηκαν περίπου στα 3,5 ευρώ το κιλό, ενώ στα 5,8 ευρώ περίπου κυμάνθηκε η αγορά των σφαγμένων από τους εμπόρους, κάτι που σε περίοδο κρίσης κρίνεται ικανοποιητικό από τους κτηνοτρόφους.

Το θετικό είναι, όπως δηλώνουν κύκλοι τους, ότι για τις ημέρες αυτές άρθηκαν οι όποιες απαγορεύσεις ίσχυαν στην περιοχή μας, ιδιαίτερα δε για τη διακίνηση των ζώντων ζώων, γεγονός που συνέβαλλε στην μεγαλύτερη ζήτηση από τις αγορές εκτός νομού.
Παράλληλα κύκλοι επαγγελματιών της τοπικής αγοράς κάνουν λόγο για πλήρη επάρκεια κρέατος στην περιοχή , για άριστη και ελεγμένη ποιότητα , άψογη εξυπηρέτηση και ικανοποιητικές τιμές.
Παρότι φέτος οι πολλές ασθένειες και οι κακές καιρικές συνθήκες δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στις παράγωγες , το αρνάκι θα πουληθεί στην περιοχή μας περίπου 9 ευρώ το κιλό και το κατσικάκι περίπου στα 9, 5 ευρώ.
Η ποιότητα , η επάρκεια και ι τιμές κάνουν ακόμη ελκυστικότερη την αγορά των Σαπών κατά την περίοδο του Πάσχα και ενόψει της Πρωτομαγιάς, η οποία προσελκύει εκτός από τους ντόπιους και καταναλωτές γειτονικών πόλεων και γειτονικών νομών που δείχνουν έμπρακτα την προτίμηση τους στην αγορά και στα κρέατα των Σαπών

Δεν υπάρχουν σχόλια: