Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο δήμο Μαρωνείας ΣαπώνΑνοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα , που εφαρμόζεται πιλοτικά σε 13 δήμους της χώρας, άφησε ο υπουργός εργασίας ο κ Π. Σκουρλέτης.
Ο κ. Υπουργός δεν απέκλεισε την περίπτωση το συγκεκριμένο πρόγραμμα να επεκταθεί αναμορφωμένο και αναβαθμισμένο και σε άλλους δήμους.
Σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει οπωσδήποτε να υπαχθεί και ο δήμος Μαρωνείας Σαπών, όπως άλλωστε είχαμε γράψει και από την εφαρμογή του πρώτου προγράμματος.

Ο δήμος Μαρωνείας Σαπών είναι από τις περιοχές με τους χαμηλότερους δείκτες ευημερίας των κατοίκων πανελλαδικά, έχει τρομακτικά ποσοστά ανεργίας που ξεπερνούν κατά πολύ το εθνικό μέσω όρο, αλλά και τον μέσο όρο της ανεργίας στο νομό Ροδόπης. Τελευταία έχει υποστεί και ένα τεράστιο κύμα μετανάστευσης των νέων και όχι μόνο.
Όλοι αυτοί οι λόγοι σε συνδυασμό με τις πολλές άλλες ιδιαιτερότητες που έχει η περιοχή, πιστεύουμε ότι αποτελούν ένα αντικειμενικό και καθοριστικό κριτήριο για να υπαχθεί ο δήμος Μαρωνείας Σαπών στο πρόγραμμα με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να προετοιμαστεί καλά ένα σχέδιο και εμπεριστατωμένη  επιχειρηματολογία ώστε να επιτευχτεί η ένταξη της περιοχής στο πρόγραμμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: