Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Παραιτήθηκε ο Ν. Ευκαρπίδης από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου



Ο Νίκος Ευκαρπίδης, επαγγελματίας από τις Σάπες υπέβαλλε την παραίτησή του από το Δ Σ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου δηλώνοντας χαρακτηριστικα. «Το Επιμελητήριο, όπως δούλευε πριν από 10-15 χρόνια, συνεχίζει να δουλεύει και τώρα, κι εμείς απλά καλούμασταν για να υπογράψουμε κάποιες αποφάσεις άλλων. Εμείς τις αποφάσεις του Δ.Σ. τις μαθαίναμε από τα καφενεία. Εγώ για παράδειγμα όλα τα μάθαινα από τα καφενεία, δεν είχα άποψη για τίποτα. Γνωρίζαμε ένα δύο βασικά θέματα που θα συζητηθούν, αλλά όλες τις αποφάσεις τις μαθαίναμε κατόπιν εορτής. Έπρεπε να επικυρώσουμε αυτό που είχε αποφασιστεί ήδη. Εγώ, όπως έχω μιλήσει κι άλλη φορά, έχω μάθει να μην παραιτούμαι. Μου είχε δοθεί η ευκαιρία και τα προηγούμενα χρόνια και να φύγω σαν ήρωας από το Επιμελητήριο. Δεν το έκανα, είπα τα προβλήματα και συμφώνησαν να τα αντιμετωπίσουμε και τα λύσουμε από μέσα».
Όμως, όπως διευκρίνισε «πλέον τα γεγονότα μας προσπερνούν. Δε γίνεται σημαντικές αποφάσεις να τις μαθαίνουμε από το καφενείο. Δεν γίνεται η διοικούσα αρχή να μην λογαριάζει τους άλλους 17 σύμβουλους και να παίρνει αποφάσεις μόνη της. Γι’ αυτό άλλωστε δήλωσα την παραίτησή μου».
Πέραν της διαφωνίας του για συγκεκριμένα ζητήματα, ο κ. Ευκαρπίδης, εξέφρασε τη γενική αντίθεσή του για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Επιμελητήριο.
 «Ο σημαντικότερος λόγος της παραίτησής μου είναι άλλος. Ειδικότερα γιατί το Επιμελητήριο τα τελευταία χρόνια έχει χάσει τον σκοπό του. Ο σκοπός του Επιμελητήριο,  είναι να είναι ανταποδοτικό προς τον επιχειρηματία. 
Τα έσοδα και η λειτουργία του είναι όλα από τις εισφορές των επαγγελματιών. Εμείς, το μόνο που κάναμε, είναι να μην ανταποδίδουμε αυτά τα λεφτά στους επαγγελματίες. Το Επιμελητήριο έχει άλλες προτεραιότητες. Από 1/1/2015 σταματάει η υποχρεωτικότητα εγγραφής και οδηγούμαστε προς κλείσιμο. Εγώ δεν θέλω να κρύβομαι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το Επιμελητήριο τα τελευταία χρόνια έχει αγνοήσει τους επαγγελματίες και από τη στιγμή που δεν μπόρεσα να αλλάξω αυτή την κατάσταση παραιτήθηκα και τελείωσε το θέμα Επιμελητήριο για μένα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: