Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Τα οικονομικά απασχολούν περισσότερο τις ποδοσφαιρικές ομάδες στη Ροδόπη



 Στη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Θράκης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κομοτηνή και στην οποία συμμετείχαν 25 σωματεία απ΄ολο το νομό Ροδόπης, έγινε εποικοδομητική συζήτηση εφ’όλης της ‘ύλης.

Εκτός από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εκείνο που ετέθει απ’όλους τους εκπροσώπους των σωματείων, με μεγάλη έμφαση, ήταν το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Σχεδόν όλοι οι πρόεδροι δήλωσαν ότι αδυνατούν να συνεχίσουν οι ομάδες την πορεία στο πρωτάθλημα , με τις παρούσες συνθήκες, χωρίς την ενίσχυση της ΕΠΟ, της ΕΠΣ, ή της πολιτείας. Υπάρχει μάλιστα μεγάλη πιθανότητα, όπως τόνισαν, πολλές ομάδες να μην συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα λόγω οικονομικών δυσχερειών.
Στην ίδια κατεύθυνση κινούμενοι οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων ζήτησαν από το ΔΣ της ΕΠΣ να συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αναλάβουν οι δήμοι τις δαπάνες συντήρησης και τα λειτουργικά έξοδα των γηπέδων, ώστε να απαλλαγούν τα σωματεία από πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις. Στην ίδια συνάντηση ετέθει επίσης η πρόταση για κάλυψη μέρους των εξόδων της διαιτησίας από την ΕΠΣ, καθώς και το θέμα των ακαδημιών   

Δεν υπάρχουν σχόλια: