Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Οικολογική, φυσιολατρική και προσκυνηματική εκδήλωση από τον ΔΡΩ και τα «Κασσιτερά»



Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014, η εκδήλωση που οργάνωσαν οι Σύλλογοι 'ΔΡΩ' και 'Τα Κασσιτερά' με θέμα Δια-ΔΡΩ-μες στα Κασσιτερά.
Εβδομήντα περίπου άτομα, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν από τις Σάπες μέχρι τα Κασσιτερά μέσα από το δάσος. Ο μικρότερος περιπατητής ήταν 2 χρονών(!!) στους ώμους του πατέρα του (!) και ο μεγαλύτερος 78 (!!).
Οι συμμετέχοντες περπάτησαν έξι περίπου χιλιόμετρα, σε μία διαδρομή ανηφορική αλλά όμορφη, λίγο κουραστική αλλά χορταστική σε πράσινο και θέα. Ξεκίνησαν από το Πολύκεντρο και με μικρές στάσεις έφτασαν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Εκεί ο κος Μαυρίδης Σάββας, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την ιστορία του μοναδικού αυτού φαινομένου. Μετά από ένα μικρό προσκύνημα, οι περιπατητές κατέληξαν στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, όπου επίσης έμαθαν από τον κο Μαυρίδη Σάββα την ιστορία της εκκλησίας και του χωριού. Οι δύο σύλλογοι είχαν φροντίσει για ένα σάντουιτς και χυμούς για τους μικρούς τους φίλου και νερό για όλους τους συμμετέχοντες.
Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να έρθουν πιο κοντά μεταξύ τους, να θαυμάσουν τις ομορφιές της περιοχής μας και να γνωρίσουν ένα μέρος της ιστορία του τόπου μας και ζήτησαν μετά από λίγο καιρό να ξαναγίνει κάτι παρόμοιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: