Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Διακοπές στο σπίτι θα κάνουν φέτος οι Έλληνες



Διακοπές! Άγνωστη λέξη τείνει να γίνει για πολλούς, αφού φέτος η πλειοψηφία των Ελλήνων (3 στους 4) θα αγναντεύει από μακριά τις παραλίες και τα θέρετρα!
Τα στοιχεία πανελλαδικής έρευνας του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) είναι αποκαλυπτικά: Το 75% των Ελλήνων δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές, όχι γιατί έχει κάποιες άλλες υποχρεώσεις, αλλά γιατί δεν βγαίνει οικονομικά.

Το ίδιο, ίσως και λίγο μεγαλύτερο, ποσοστό αφορά και τους Θρακιώτες, οι οποίοι θα αρκεστούν να κάνουν διακοπές στα…σπίτια τους, άντε το πολύ στα χωριά τους, μιας και τα έξοδα σίγουρα θα είναι πολύ λιγότερα.
Μπορεί οι διακοπές, όπως τις ξέραμε μέχρι πριν λίγα χρόνια, δηλαδή μία με δύο εβδομάδες σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος να αποτελούν πλέον παρελθόν, ωστόσο οι Θρακιώτες δεν θα το βάλουν κάτω και θα αρκεστούν στις αποδράσεις στις κοντινές παραλίες.
Δεν θα πρέπει λοιπόν να προκαλεί σε κανέναν έκπληξη το γεγονός ότι οι διακοπές πλέον αποτελούν είδος πολυτελείας για τους περισσότερους, αφού υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις, οι οποίες δεν παίρνουν καμία αναβολή.
Δεν περισσεύει τίποτε στο πορτοφόλι πολλών νοικοκυριών όταν ( αν και η αγοραστική δύναμη έχει καταποντιστεί) τα αγαθά της πρώτης ανάγκης και κυρίως τα τρόφιμα εξακολουθούν να έχουν ανοδική πορεία, ακολουθούν: χαράτσια, φόροι, περικοπές, φροντιστήρια κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: