Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ας εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες για τον τόπο μας



Ας εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες για τον τόπο μας 

Του Αμέτ Ντελή 
Στην δύνη της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, από τις περιοχές που « λαβώθηκαν » περισσότερο είναι ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών. Αυτό το βλέπουμε, το ζούμε, το βιώνουμε καθημερινά ιδιαίτερα όσοι μένουμε στις πόλης και τα χωριά του Δήμου.

  Η αγορά των Σαπών λ.χ. έχει αποδεκατιστεί, έχοντας βοηθήσει σ’αυτό και η απομάκρυνση των δημόσιων υπηρεσιών, όπου και αυτό με την σειρά του μείωσε αισθητά την επισκεψημότητα από τους κατοίκους των γύρω περιοχών, αφού πλέον σχεδόν για όλες τους τις δουλειές πρέπει να πάνε στην Κομοτηνή.
Εάν σε όλα αυτά προστεθεί και το υψηλό ποσοστό ανεργίας που μαστίζει την περιοχή μας, την μείωση των μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα όπως και αυτή των συνταξιούχων, μπορεί εύκολα κάποιος να καταλάβει τι «τραβά» ο επαγγελματίας των Σαπών!
  Σχεδόν πριν 4 χρόνια, όταν η απερχόμενη πλέον Δημοτική Αρχή ανέλαβε τις τύχες του νεοσύστατου τότε Δήμου, όλοι ελπίζαμε πως κάτι θα κάνει. Δυστυχώς για όλους μας ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Σαφώς και είχαν κάποια ελαφρυντικά, όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την τόσο μεγάλη απραξία που επέδειξαν στα χρόνια που είχαν ένα « ακατέργαστο διαμάντι » στα χέρια τους!
  Ανέλαβαν μια περιοχή με ιστορία, με πολιτισμό, με αρχαία, με παραλιακή ζώνη, με βουνά, με πολυπολιτισμικότητα και δεν έκαναν σχεδόν τίποτα! Για τον λόγο αυτό,  είπα πως η περιοχή μας ήταν « ακατέργαστο διαμάντι ».
  Η νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή που έλαβε σαφής και ξεκάθαρη εντολή από τους δημότες, έχει δύσκολο έργο. Δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τα υπάρχοντα προβλήματα του τόπου, αλλά και να αξιοποίηση όλες της δυνατότητες που έχει αυτός ο τόπος! Να « εκμεταλλευτεί » στο έπακρο τις τουριστικές δυνατότητες που προσφέροντα από την παραλιακή ζώνη, τα αρχαία της Μαρώνειας και της Ξυλαγανής, το δάσος της Μαύρης Πεύκης στα Πετρωτά, την πολυπολιτισμικότητα όλου του Δήμου που σπάνια βρίσκει κάποιος σε τόσο μικρή γεωγραφική κλίμακα. Όλα αυτά πρέπει να αναδειχθούν! Πως όμως;
  Οι άνθρωποι στον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής είχαν μια αρκετά καλή ιδέα ώστε να δελεάσουν και να προσεγγίσουν τους τουρίστες που είτε έρχονται ή και είναι διερχόμενη από την πόλη της Κομοτηνής ιδιαίτερα από την Βουλγαρία. Το άνοιγμα των συνόρων της Νυμφαίας, βοηθά τους επισκέπτες από την Βουλγαρία να πάνε σε τουριστικά μέρη της Βόρειας Ελλάδας γρηγορότερα. Το ζήτημα εδώ είναι για τους ανθρώπους του Εμπορικού Συλλόγου είναι να « περάσουν» ή και να έρθουν στην πόλη της Κομοτηνής και κατεπέκαταση και στην αγορά αυτής. Για τον λόγο αυτό λοιπόν, δημιούργησαν μια εφαρμογή για «έξυπνα» τηλέφωνα και τάμπλετ, το KOMOTINI GUIDE! Στην εφαρμογή αυτή θα διαφημίζονται η επιχείρησης της πόλης όλων των ειδών έτσι ώστε η επισκέπτες να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλουν. Σημαντικό επίσης είναι ότι η εφαρμογή θα είναι σε 4 γλώσσες! Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι «ιδιωτική» δηλαδή χωρίς την βοήθεια του δημοσίου ή του δήμου.
   Πιστεύω πως είναι ένας από τους πολλούς τρόπους διαφημίσεις που μπορεί να χρησιμοποιήση και ο Δήμος μας για την ανάδειξη όλων όσων αναφέρω. Βέβαια και εμείς όλοι σαν δημότες, πρέπει κάθε προσπάθεια που θα κάνει η νέα Δημοτική Αρχή προς αυτήν την κατεύθυνση, να την στηρίξουμε έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους μας!
  Η τεχνολογία είναι πλέον στην «τσέπη» σχεδόν όλων μας ας την εκμεταλλευτούμε λοιπόν!
                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: