Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Συνάντηση, Ευριπίδη Στυλιανίδη, με τον Υπουργό Υγείας, για ζητήματα του Νοσοκομείου Κομοτηνής




Επίσκεψη στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής πραγματοποίησε πρόσφατα, ο βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Αμέσως μετά, προκλήθηκε πολύωρη σύσκεψη στην οποία ήταν παρόντες ο ίδιος, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, παραϊατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.


Αφού συζήτησε με τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση, συγκέντρωσε τα σχετικά υπομνήματα, ιεραρχώντας τα προβλήματα και τις προτεραιότητες και προχώρησε σε δύο ενέργειες, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί έναντι όλων.

1.      Υπέβαλε σχετική Κοινοβουλευτική Ερώτηση περιγράφοντας την κατάσταση του Νοσοκομείου Κομοτηνής και ζητώντας λύσεις σε ζητήματα: α) έλλειψης ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, β) εκσυγχρονισμού του πεπαλαιωμένου ιατρικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού και γ) ταχείας δρομολόγησης της κατασκευής του νέου νοσοκομείου.

2.      Πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, κ. Βορίδη, στον οποίο έθεσε επιτακτικά τα ζητήματα, ζητώντας άμεσα λύσεις.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε ότι εξαιτίας πολλών παραγόντων έχει αυξηθεί δραματικά ο όγκος εξυπηρετούμενων πολιτών από το Νοσοκομείο Κομοτηνής, με συνέπεια, λόγω της έλλειψης προσωπικού, το Νοσοκομείο να μη μπορεί να ανταποκριθεί και να λειτουργεί μόνο χάρη στην ευσυνειδησία και το ζήλο των στελεχών του.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο βουλευτής Ροδόπης δήλωσε τα εξής:

«Η άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και η γρήγορη ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου θα βοηθήσει να καλυφθεί το μεγάλο κενό που βιώνει ο νομός Ροδόπης τις τελευταίες δεκαετίες, με επιπτώσεις στην προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής και στη δημογραφική απογύμνωση της τοπικής κοινωνίας.»

Ο Υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης, δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε παρά τις ελλείψεις και την κρίση, να αντιμετωπιστούν τα ζωτικά ζητήματα του Νοσοκομείου Κομοτηνής και να αναβαθμιστεί ο ρόλος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: