Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Θεατρική παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας από την ΚΕΜΑΣ



Πέρυσι, μέσω του Προγράμματος  LEADER+, ξεκίνησε μια προσπάθεια που στόχευε στην ευαισθητοποίηση  των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων σχετικά με την πολιτιστική τους κληρονομιά, την αρχαιοελληνική γραμματεία και τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής. Στο πλαίσιο των παραπάνω, και έχοντας την υποστήριξη της ΙΘ’ ΕΠΚΑ και του Υπουργείου Πολιτισμού, διοργανώθηκε μία παράσταση με τους μαθητές  στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, στο τέλος της σχολικής χρονιάς 15-06-2013, η οποία,  κατά γενική ομολογία, γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Μετά από ενθουσιώδη αιτήματα των μαθητών που συμμετείχαν πέρυσι και ακόμα περισσότερων και επιθυμώντας  οι παραστάσεις αυτές να γίνουν θεσμός, , σχεδιάστηκε ανάλογη εκδήλωση και φέτος. Η παράσταση ετοιμάζεται με επιμέλεια, διδασκαλία και σκηνοθεσία Γιάννη Βουλτσίδη στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών που υλοποιεί η Κ.ΕΜΑ.Σ..
Η Παράσταση βασίζεται σε χορικά και διαλογικά μέρη τραγωδιών των τριών μεγάλων μας τραγωδών (Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη) καθώς και κωμωδιών του Αριστοφάνη,  αναμένεται δε να την παρακολουθήσουν  250-300 θεατές-μαθητές 8 σχολείων (Δημοτικά Σχολεία: Ξυλαγανής, Σαπών, 2ο Κομοτηνής, 12ο Αλεξανδρούπολης – Γυμνάσια: Ξυλαγανής, Σαπών – Λύκεια: Ξυλαγανής, Σαπών) με τους συνοδούς τους
Η Παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας θα δοθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 και ώρα 19.00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: