Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Επένδυση 10 εκατ. ευρώ από την Pharmathen στις Σάπες



Καινοτόμο τεχνολογία για τη χορήγηση ενέσιμων φαρμάκων ανέπτυξε η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία, Pharmathen.
 Πρόκειται για ενέσιμων προϊόντων παρατεταμένης αποδέσμευσης, η οποία αναμένεται να διατεθεί σε εκατομμύρια ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά τη συμφωνία της Pharmathen με αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία για την παγκόσμια διάθεση δύο προϊόντων LAI.
Η βιομηχανοποίηση, εμπορική παραγωγή και διάθεση των LAI σκευασμάτων θα γίνεται από το εργοστάσιο της εταιρίας στις Σάπες. Αυτό μεταφράζεται σε προσλήψεις 100 ατόμων καθώς και σε επένδυση συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Είναι στρατηγική επιλογή της εταιρίας να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες, υπογράμμισε ο πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας, Βασίλειος Κάτσος, κατά την παρουσίαση της συγκεκριμένης καινοτομίας την Τετάρτη.
Πρόσθεσε δε ότι μέσω αυτής η Pharmathen εισέρχεται ως μία ηγέτιδα δύναμη, ανάμεσα στους  κορυφαίους οργανισμούς που οδηγούν τις ερευνητικές εξελίξεις στον κόσμο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο διευθυντής επικοινωνίας της Pharmathen, η εταιρία έχει εξαγωγική δραστηριότητα που αγγίζει το 1% των συνολικών εξαγωγών της χώρας, έχει διπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό μέσα σε 4 χρόνια, μετρά 65 πατέντες στο χαρτοφυλάκιό της και θα υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο 2013 – 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: