Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Με αρνητικό πρόσιμο ολοκληρώθηκε η μισή θητεία της Δημοτικής Αρχής Μαρωνείας - Σαπών


Είκοσι και πλέον μήνες συμπληρώθηκαν από την έναρξη της τρέχουσας Δημοτικής περιόδου και περίπου δύο χρόνια από τις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές
Γι’ αυτή τη Δημοτική θητεία το εικοσάμηνο αντιστοιχεί  ακριβός ςτο μισό της, αφού τον Ιούνιο του 2014 θα διενεργηθούν οι Δημοτικές Εκλογές για την ανάδειξη νέων Δημοτικών Αρχών.
Στα μισά της θητείας της λοιπόν η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών δυστυχώς όχι μόνο δεν μπόρεσε να επιδείξει κάποια ουσιαστικά έργα και να κάνει κάποιες αποδοτικές, για τον τόπο,  παρεμβάσεις αλλά κατά κοινή ομολογία αυτή την περίοδο έχει σημαδευτεί και με καταστάσεις αρνητικές για την πορεία και την εικόνα του Δήμου.
Αποχωρήσεις Δημοτικών Συμβούλων, διαγραφές Δημοτικών Συμβούλων, αποχωρήσεις αντιδημάρχων, ανάκληση αντιδημάρχων, υποβαθμίσεις δημόσιων υπηρεσιών στον τόπο, πλημμελής εκπροσώπηση, κίνδυνος κλεισίματος δημόσιων υπηρεσιών, μεγάλος αριθμός απευθείας αναθέσεων, μεγάλες δαπάνες εκτός τοπικής αγοράς, υπέρογκες προμήθειες, ένταξη του Δήμου στον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ», επιστροφή αποφάσεων από την Περιφερειακή  Διοίκηση, ακύρωση αποφάσεων, λάθος ορκωμοσίες, έλλειψη ολοκληρωμένου  σχεδίου ανάπτυξης, απουσία από την τοπική καθημερινότητα και τοπική πραγματικότητα, χαμένες ευκαιρίες από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα και πολλά άλλα.
Όλα αυτά φυσικά σε μια περίοδο κρίσης έρχονται να επιβαρύνουν πολύ περισσότερο το ήδη βεβαρυμμένο τοπικό περιβάλλον.
Οι διοικούντες δυστυχώς έδειξαν ότι δεν έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν σε τόσο αυξημένες απαιτήσεις που ο «Καλλικράτης» και οι συγκυρίες στην οικονομική και τη αυτοδιοίκηση δημιούργησαν.
Το πρόσημο με το οποίο ολοκληρώθηκε το ½ της θητείας τους χαρακτηρίζεται από όλους αρνητικό.
Γι’ αυτό άλλωστε οι πολίτες έχουν χαρακτηρίσει την σημερινή δημοτική αρχή Μαρωνείας – Σαπών ως μεταβατική διοίκηση.
Κλείνοντας λοιπόν το μισό της θητείας τους οι δημοτικοί άρχοντες θα πρέπει  τουλάχιστον να συγκεντρώσουν όση δύναμη τους έχει απομείνει, να αξιοποιήσουν όσες δυνατότητες ακόμη διαθέτουν και να αλλάξουν τακτική για να μην συνεχιστεί με τους ρυθμούς που οδεύει η διολίσθηση της περιοχής μας.
Στο υπόλοιπο της θητείας που τους απομένει ας προσπαθήσουν τουλάχιστον να συγκρατήσουν ότι μπορούν, ώστε με την αποχώρησή τους από την διοίκηση, το πλήγμα στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών να μην είναι ανεπανόρθωτο και η κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: