Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Περίεργες καταστάσεις στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών αναδεικνύει η ανάκληση αντιδημάρχου


Πολύ περίεργες καταστάσεις για τον Δήμο Μαρωνείας –Σαπών αναδεικνύονται από την απόφαση 990 του δημάρχου κ. Ιωαννάκη με την οποία ανακάλεσε τον διορισμό του πρώην αντιδημάρχου και αναπληρωτή αντιδημάρχου κ. Πολυχρονιάδη Γιάννη από την θέση του.

Συγκεκριμένα ο κ. δήμαρχος στην ανακλητική του απόφαση αναφέρει ότι ο κ. Πολυχρονιάδης κατά την διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του δημιουργούσε προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου, οι υποθέσεις που χειριζόταν βάλτωναν, οι υπηρεσίες που επόπτευε υπολειτουργούσαν.
Αναφέρει ακόμη στην ίδια απόφαση ότι ο κ. Πολυχρονιάδης ασκούσε πλημμελώς τα καθήκοντά του, δεν έλεγε τα πραγματικά γεγονότα στον Δήμαρχο και στους συναδέλφους του, έκανε άκομψη κριτική στον δήμαρχο, αμαύρωνε την εικόνα και έπλητε το κύρος του.
Καταλήγοντας η απόφαση αναφέρει ότι όλα αυτά δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, του δημοτικού συμβουλίου, και της δημοτικής αρχής.
Με όλα τα παραπάνω στην ουσία ο ίδιος ο κ. δήμαρχος παραδέχεται και ομολογεί με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η λειτουργία του δήμου Μαρωνείας – Σαπών δεν είναι εύρυθμη, ότι πολλά θέματα βαλτώνουν, ότι η εικόνα του δήμου είναι κακή, ότι η λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, του δημοτικού συμβουλίου και της ίδιας της δημοτικής αρχής δεν είνναι η ενδεδειγμένη,καθώ; και πολλά άλλα παρόμοια.
Και βέβαια κατά τον κ. Ιωαννάκη για όλα αυτά και για την κακή πορεία του δήμου Μαρωνείας – Σαπών ευθύνεται ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Πολυχρονιάδης και καθόλου ο ίδιος ως δήμαρχος.
Βέβαια αγνοεί φαίνεται ο κ. Ιωαννάκης ότι όλοι οι πολίτες γνωρίζουν πως σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες προΐσταται ο εκάστοτε δήμαρχος, ότι την ευθύνη λειτουργίας του δήμου σε όλα τα επίπεδα την έχει ο ίδιος ο δήμαρχος, ότι τους αντιδημάρχους τους ορίζει ο δήμαρχος, ότι ο δήμαρχος επιλέγει τον αναπληρωτή δημάρχου και ότι ο δήμαρχος πρέπει να παίρνει τάχιστα και αποτελεσματικά αποφάσεις(εάν διαπιστώνει ότι κάτι δεν πάει καλά) όχι μετά από είκοσι μήνες.
Όλα αυτά αποτελούν δικαιολογίες που  προσπαθούν να καλύψουν τις ευθύνες του δημάρχου για την όλη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα ο δήμος Μαρωνείας – Σαπών.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι από τον κ. Ιωαννάκη έχουν φύγει μέσα σε είκοσι μήνες τέσσερις αντιδήμαρχοι και πέντε δημοτικοί σύμβουλοι.
Το πλήρες κείμενο της απόφασης ανάκλησης έχει ως εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια: