Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλαγή αντιδημάρχων στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών

Αναλαμβάνουν οι Απόστολος Ιωάννου και Σιακήρ Μουσταφά
Σε αντικατάσταση των Αντιδημάρχων Γιάννη Πολυχρονιάδη και Χαφουζ Μεμέτ Ριτβάν προέβει την προηγούμενη Δευτέρα ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης, πριν να λήξει τυπικά η θητεία τους.
Στη θέση τους αναλαμβάνουν αντίστοιχα κ.κ. Απόστολος Ιωάννου και Σιακήρ Μουσταφά.
Πρόκειται για δύο έμπειρα στελέχη τα οποία έχουν θητεύσει στην αυτοδιοίκηση επί πολλά έτη κατά το παρελθόν, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και συνέπεια.
Η κίνηση αυτή του  δημάρχου θεωρείται σύμφωνα με τοπικά στελέχη που γνωρίζουν την όλη κατάσταση, μια προσπάθεια να εξομαλύνει τα πράγματα και να περιορίσει τις οξύνσεις και τις εντάσεις στον συνδυασμό του.
Από άλλους πάλι χαρακτηρίζονται οι αλλαγές αυτές ως η τελευταία ευκαιρία για να συγκρατηθεί κάπως η κατάσταση και να μην υπάρξει περαιτέρω διολίσθηση και υποβάθμιση του δήμου Μαρωνείας – Σαπών, περιορίζοντας την όσο ότι είναι δυνατό.
Άλλες πηγές πιο αυστηρές κάνουν λόγο για απαίτηση των ίδιων των δημοτικών συμβούλων οι οποίοι εκφράζουν αρκετούς συναδέλφους τους μέσα στην δημοτική ομάδα, απαιτώντας δυναμικά αυτές τις ανακατατάξεις για να περιορίσουν τις αυθαιρεσίες του Δημάρχου, να αποτρέψουν περαιτέρω αδέξιους χειρισμούς του και γενικότερα να τον ελέγχουν.
Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος των δύο στελεχών δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και το έργο που έχουν να επιτελέσουν ακόμη και αυτό τις συγκράτησης της κατάστασης, δείχνει πολύ δύσκολο.
Από την άλλη δεν γνωρίζουμε τι ακριβός πρόκειται να συμβεί με την περίπτωση του πρώην αντιδημάρχου ο οποίος δεν παραιτήθηκε αλλά στην ουσία τον έπαυσε ο κ. δήμαρχος με αιτιολογίες που δεν είναι καθόλου τιμητικές.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο κ. Πολυχρονιάδης δεν πρόκειται να αφήσει το ζήτημα έτσι και θα διεκδικήσει μέχρι τέλος το δικαίωμα να εξαντλήσει μέχρι 31/12/2012 την θητεία του.
Τέλος άγνωστη παράμετρος παραμένει και αυτή του νεοορκισθέντος συμβούλου κ. Παναγιώτη Αριαντζή στον οποίο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Δήμαρχος είχε υποσχεθεί την Αντιδημαρχία τεχνικών.
Ένα ακόμα αγκάθι στο θέμα των αντιδημαρχιών είναι η αιωρούμενη χωρίς διάψευση πληροφορία, ότι πολύ σύντομα θα καταργηθούν οι αντιμισθίες από τους δύο αντιδημάρχους και ότι θα λαμβάνουν αποζημίωση μόνο δύο, μένοντας οι άλλοι χωρίς μισθό.
Με αυτά και με τα άλλα οι εξελίξεις στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: