Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζουν … «ακάθεκτοι»

Σαν να μην συμβαίνει τίποτα εξακολουθεί να λειτουργεί η δημοτική αρχή του δήμου Μαρωνείας – Σαπών.
Ούτε τα γενικά οικονομικά προβλήματα, ούτε οι δυσχέρειες στους ΟΤΑ, ούτε οι περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, τίποτα από αυτά δεν πτοεί του διοικούντες.
Και να ήταν ο ζήλος τους και το ενδιαφέρον τους για θέματα ανάπτυξης και κοινωνικής μέριμνας κανείς δεν θα έλεγε κουβέντα.
Η δημοτική αρχή όμως συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της όπως βλέπουμε αυτές τις ημέρες  στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και
1)      προκηρύσσει μειοδοτικό διαγωνισμό για την προμήθεια τριών επιβατικών αυτοκινήτων προϋπολογισμού 44.000 ευρώ
2)      Εγκρίνει την μετάβαση του δημάρχου και δεκαπενταμελούς αποστολής (αιρετών του δήμου) με λεωφορείο τουριστικού πρακτορείου, κατά την 7η Σεπτεμβρίου 2012 στο δήμο Nedelino της Βουλγαρίας προκειμένου να παρακολουθήσει το διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών χωρών που διοργανώνει ο συγκεκριμένος δήμος.
Στην ίδια απόφαση αναφέρετε ότι ο δήμος υποχρεούται να καταβάλει στον δήμαρχο και στα υπόλοιπα μέλη της δεκαπενταμελούς αποστολής έξοδα ημερήσιας αποζημίωσης. Επίσης όπως αναφέρει η  ίδια απόφαση, στον προϋπολογισμό του 2012 έχουν προβλεφθεί οι απαιτούμενες πιστώσεις για κάλυψη δαπανών μετακίνησης, διαμονής και αποζημίωση αιρετών ποσού 2.000 ευρώ ενώ στην αμέσως επόμενη αναμόρφωση του προϋπολογισμού θα εγγραφή πίστωση ακόμη 5.000 ευρώ.
Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της λειτουργίας και των προτεραιοτήτων  της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών τα οποία εύλογα προβληματίζουν  και αγανακτούν τους δημότες οι οποίοι διερωτώνται:
  1. Πόσες φορές έχουν μεταβεί οι δημοτικοί άρχοντες στην Αθήνα για διεκδικήσεις του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών;
  2. Εάν είχανε μεταβεί ο δήμαρχος και οι δεκαπέντε αιρετοί του δήμου στην πρωτεύουσα «οργώνοντας» όλα τα Υπουργεία επί τρείς ημέρες δεν θα κινδύνευαν οι Δ. Ο. Υ και το Ειρηνοδικείο Σαπών, δεν θα υποβαθμιζόταν ο ΟΑΕΔ το ΙΚΑ και τόσες άλλες υπηρεσίες της πόλης, ενώ θα έφερναν και κάποια πακέτα χρηματοδοτήσεων και προγραμμάτων στον Δήμο;
  3. Μετά από αυτές τις προμήθειες και τις μετακινήσεις δεν θα είναι τραγελαφικό  αναρωτιούνται οι πολίτες να ζητήσουν οι διοικούντες τροφεία από τους γονείς των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, να λένε ότι δεν έχουν πετρέλαιο το χειμώνα για τα σχολεία, να μην έχουν καύσιμα για τα γκρέιντερ και για  τα απορριμματοφόρα, να διατείνονται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για αρδευτικές γεωτρήσεις και καθαρισμούς ρεμάτων, για αγροτική οδοποιία  και για ένα σωρό άλλες επιτακτικές ανάγκες του τόπου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: