Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Περίεργες αντιλήψεις…

Απόλυτος ήταν ο δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαρωνείας – Σαπών, για την αναγκαιότητα μεταφοράς των εποχικών υπαλλήλων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που θα έρχονται από την Κομοτηνή στις Σάπες, με λεωφορείο του Δήμου.
Όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Ιωαννάκης το λεωφορείο θα διανυκτερεύει μάλιστα στην Κομοτηνή για να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι από εκεί.
Εντελώς περίεργες, πολύ επιεικώς μπορούν να χαρακτηριστούν αυτές οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του κ. Δημάρχου.
 Εάν πραγματικά θέλει να βοηθήσει και να διευκολύνει αυτούς που θα εργαστούν στα προγράμματα κοινωνικής εργασίας του Δήμου και διαμένουν στην Κομοτηνή μπορεί σε συνεννόηση με το ΚΤΕΛ ή με τα τουριστικά γραφεία να καθιερωθούν δρομολόγια με χαμηλό τίμημα σε χρόνους ευνοϊκούς, που θα τους μεταφέρουν καθημερινά από και προς την Κομοτηνή!
Με τέτοιου είδους πρακτικές που ανέφερε ο κ. Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να αντιληφθεί ότι χωρίς να έχει δικαίωμα:
1. Επιβαρύνει οικονομικά τον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών
2. Επιβραβεύει έμμεσα όσους δεν μένουν στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών
3. Δημιουργεί αντικίνητρο για όσους μένουν εντός του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών
4. Δημιουργεί κακό προηγούμενο
5. Αδικεί του μόνιμους κατοίκους του Δήμου που επιλέχθηκαν στο πρόγραμμα Κοινωνικής εργασίας και θα μετακινούνται με δικά τους μέσα και με δική τους ευθύνη.
Άραγε τι θα μπορούσε να πει στους κατοίκους της Νέας Σάντας ή της Στρύμης ή των Αμφίων ακόμη και του οικισμού Ποντίων Σαπών που εργάζονται και αυτοί στο ίδιο πρόγραμμα και μεταβαίνουν στον χώρο δουλείας τους  με το δικό τους όχημα, όταν βλέπουν τους συναδέλφους τους  από την Κομοτηνή να μετακινούνται στις Σάπες με όχημα και δαπάνες του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών;
Οι αντιλήψεις και οι πρακτικές  αυτές σίγουρα δεν βοηθούν στην ενίσχυση του τόπου αντίθετα δημιουργούν αντικίνητρο για όσους είναι κάτοικοι του Δήμου ενώ παράλληλα  συμβάλλουν στην εγκατάλειψή του.
Αυτό θα πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους οι διοικούντες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: