Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Επαναφέρουν το αίτημα για κατάργηση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών, οι γονείς και οι κηδεμόνες των νηπίων

Με νέα επιστολή – αίτηση προς τον Δήμαρχο Μαρωνείς – Σαπών κ.Ιωαννάκη Ηλία και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επανέρχονται οι γονείς και οι κηδεμόνες παιδιών του Παιδικού Σταθμού ζητώντας να καταργηθούν εντελώς ή να μειωθούν στο ελάχιστο τα τροφεία του Παιδικού Σταθμού των Σαπών.
Η νέα επιστολή αναλυτικά έχει ως εξής:
Αξιότιμε δήμαρχε, πρόεδρε και μέλη του δημοτικού συμβουλίου
«Δουλεύουμε σκληρά, ενώνοντας όλοι τις δυνάμεις μας, για να αλλάξουμε προς το καλύτερο το Δήμο μας, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής.
Η περίοδος, η οποία διανύουμε, είναι αρκετά δύσκολη για τη χώρα και τους πολίτες. Η οικονομική κρίση αποτελεί μια πραγματικότητα με σοβαρές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και την κοινωνική συνοχή. Όλοι μας αντιμετωπίζουμε μια νέα καθημερινότητα πιο δύσκολη και εντελώς διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν.
Θέλουμε συμπαραστάτες στη νέα αυτή πορεία όλους τους δημότες μας. Μαζί μπορούμε να οραματιζόμαστε, να προγραμματίζουμε, να υλοποιούμε. Για ένα Δήμο πιο όμορφο, πιο ανθρώπινο, αντάξιο τις ιστορίας του και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις νέες γενιές».
Παραθέτοντας ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα του χαιρετισμού του δημάρχου Μαρώνειας – Σαπών Ηλία Ιωαννάκη, όπως αυτός παρατίθεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, επιλέξαμε να ξεκινήσουμε την επιστολή μας. Και αυτή η επιλογή έγινε για να δηλώσουμε σύμφωνοι με τα λεγόμενα του δημάρχου, μόνο όμως όταν αυτά εφαρμοστούν στην πράξη. Η οικονομική κρίση είναι μία πραγματικότητα με σοβαρές επιπτώσεις για όλους εμάς, εργαζόμενους και οικογενειάρχες, που προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά σε μία περιοχή, με μεγάλα ποσοστά ανεργίας και με την ανάπτυξη να αποτελεί ζητούμενο για κάθε δημοτική αρχή διαχρονικά. Η καθημερινότητα που αντιμετωπίζουμε δυσκολεύει μέρα με την ημέρα. Γι’ αυτό ακριβώς θα θέλαμε συμπαραστάτες όλους εσάς, για ένα Δήμο πιο ανθρώπινο, όπως πολύ εύστοχα περιγράφει ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του.
Και ένας Δήμος πιο ανθρώπινος για όλους εμάς θα σήμαινε να επανεξετάσετε πολύ σοβαρά την απόφαση σας για αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Η οικονομική περίοδος στην οποία επιβλήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο είναι η πλέον δυσκολότερη και τη βιώνουμε όλοι μας.
Αποτελεί αντικίνητρο για την παραμονή των νέων ανθρώπων στην περιοχή και τα ελαφρυντικά μέτρα που προτάθηκαν, όπως για παράδειγμα να μην πληρώνουν οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι οικονομικά ασθενέστεροι, έχουν ως αποτέλεσμα το αντίτιμο να καταβάλλεται τελικά μόλις από το  ένα πέμπτο του συνόλου των γονέων.
Αιτούμαστε σας δημότες να επανεξετάσετε την απόφασή σας, καταθέτοντας παράλληλα δύο προτάσεις.
Η πρώτη και η πλέον δίκαιη για εμάς θα ήταν η πλήρης κατάργηση των τροφείων. Εναλλακτικά προτείνουμε τα τροφεία να διαμορφωθούν στα 10 ευρώ μηνιαίως, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις, αλλά και εισρεύσουν περισσότερα χρήματα στα ταμεία του Δήμου.
Ευελπιστώντας στην ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημά μας

Με εκτίμηση

Οι υπογράφοντες
γονείς και κηδεμόνες  δημότες του Δήμου
Μαρώνειας - Σαπών

Δεν υπάρχουν σχόλια: