Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑΝΝΗ ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΙΔΗ

 


Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης πραγματοποίησε στις 24/05/2024 σειρά επαφών στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.


1. Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής επισκέφθηκε ο κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης στο πλαίσιο της περιοδείας της στον Νομό Ροδόπης, από τον οποίο ενημερώθηκε για το πλούσιο ποιμαντικό, πνευματικό, πολιτισμικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την 10ετή παρουσία του Σεβασμιότατου Παντελεήμονος στην περιοχή μας. Ο κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης ευχαρίστησε εγκαρδίως τον σεπτό Ποιμενάρχη για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία, καθώς και για τις πολύτιμες σκέψεις του και τον γόνιμο διάλογο.


2. Ο κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης συναντήθηκε στην Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με τον Πρύτανη κ. Φώτιο Μάρη. Ο κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης τόνισε ότι η καρδιά της Ευρώπης χτύπησε στην Κομοτηνή με την συμβολή του ΔΠΘ, καθώς μέσα από τα προγράμματα του Europe Direct ΑΜΘ κινητοποιεί τους πολίτες για τις ευρωεκλογές κι αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο του Πανεπιστημίου στην περιοχή μας. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων Πανεπιστημίων της χώρας, με 8 Σχολές, 18 Τμήματα και  47.000 φοιτητές και επιβάλλεται η ενίσχυσή  και η μετεξέλιξή του σε ένα όχημα αναπτυξιακό για την περιοχή της Θράκης που  θα προσφέρει όχι μόνο περισσότερους φοιτητές, αλλά και έρευνα για την τοπική αγορά, και στήριξη σε ζητήματα  περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά


3. Ο κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης συναντήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με τον Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη.
Η συζήτηση με τον κ. Τοψίδη επικεντρώθηκε στην ανασυγκρότηση της ΠΑΜΘ και την εφαρμογή ενός βιώσιμου και ρεαλιστικού μοντέλου ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια και δόθηκε έμφαση στην ανάγκη ανασυγκρότησης, που δίνει η αγροδιατροφή και ο τουρισμός, καθώς και η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης τις συνέπειες της οποία γνώρισαν οι κάτοικοι της ΠΑΜΘ ειδικά μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: