Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Οι σημαντικές υποδομές που δημιουργήθηκαν στο άλσος ‘’Δενδράκι’’στις Σάπες θα πρέπει να προστατευτούν και να συντηρούνται


Ολοκληρώνεται και παραδίνεται για χρήση, σε λίγες μέρες, ένα σημαντικό έργο για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου, την ψυχαγωγία δημοτών και επισκεπτών και την αναψυχή των φυσιολατρών.

Το έργο ανάπλασης στο «Δενδράκι» στις Σάπες, προϋπολογισμού 136.000 ευρώ από το πρόγραμμα Leader, δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή το έτος 2022 και οι εργασίες του ξεκίνησαν το 2023 .

Στο χώρο βελτιώθηκαν κάποιες από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, δημιουργούνται χώροι ανάπαυσης, περισυλλογής, σύγχρονοι τραπεζόπαγκοι, έγινε πέτρινη περίφραξη, ξύλινα κάγκελα, κιόσκια και πολλά άλλα παρεμφερή, συντηρήθηκαν και αναβαθμιστικαν η υδροδότηση και ο ηλεκτροφωτισμός και άλλα.

Τα έργα που υλοποιήθηκαν θα προσφέρουν ήπια και φιλικά στο περιβάλλον δασική αναψυχή και θα συμβάλλουν στην προστασία των φυσικών, ιστορικών και πολιτιστικών αξιών της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις έγιναν με σκοπό την ανάδειξη του δάσους και απευθύνονται σε πολλές ομάδες επισκεπτών (μαθητές, περιβαλλοντικές ομάδες, ορειβατικοί σύλλογοι κλπ) που μέσα από οργανωμένες επισκέψεις σε κατάλληλα οργανωμένους χώρους, μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης αλλά και να ενημερωθούν για τη σημασία του οικοσυστήματος και να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία του.

Το σημαντικό αυτό έργο για την πόλη των Σαπών και για ολόκληρο τον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών, αναβαθμίζει τον χώρο που μαζί με το θέατρο, το ξενοδοχείο, τα γήπεδα και το αναψυκτήριο δημιουργούν ένα σημαντικό πόλο έλξης και επισκεπτών.

Το συγκεκριμένο έργο μαζί με όλο το συγκρότημα «Δενδράκι» θα πρέπει να προσεχθεί να προστατεφθεί και να συντηρείται τακτικά.

Οφείλουμε πρώτα οι πολίτες, ο Δήμος, η Αστυνομία, το Δασαρχείο, η Πυροσβεστική,οι Σύλλογοι, τα σχολεία και το σύνολο της κοινωνίας να το διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού από καταστροφές, κλοπές, φθορές, ζημιές,φωτιές και οτιδήποτε άλλο.

Τέτοιες ευκαιρίες και δυνατότητες αξιοποίησης και ανάδειξης των πλεονεκτημάτων του τόπου μας δεν δίνονται συχνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: