Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Επίσκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 


Από τον Έβρο ξεκίνησε η τριήμερη επίσκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο κ. ΓιουνγκΙλΛη, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, προκειμένου να τη γνωρίσει εκ του σύνεγγυς και να διαπιστώσει τις αναπτυξιακές της προοπτικές, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις διακρατικής συνεργασίας.

Τον Νοτιοκορεάτη Διπλωμάτη, υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Βαγγέλης Πουλιλιός και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων, Διαπεριφερειακών Συνεργασιών και Εξωστρέφειας κ. Χάρης Δαλκίτζης.

Αφού πραγματοποίησε επίσκεψη στον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. ΙλΛη επισκέφθηκε την Κομοτηνή και το γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

Ο κ. Περιφερειάρχης τον ενημέρωσε για την αναπτυξιακή στόχευση της Διοίκησης, για την έμφαση που δίνει στον τομέα της Ενέργειας, αλλά και την δυνατότητα φιλοξενίας τουριστών από την Νότια Κορέα, δεδομένου μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος ασιατικός λαός μελετάει συστηματικά την αρχαία ελληνική γραμματεία.

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας, υπογράμμισε το ενδιαφέρον της χώρας του για την Ελλάδα, σημειώνοντας μάλιστα και τις επαφές των δύο χωρών που έχουν γίνει σε κυβερνητικό επίπεδο και δήλωσε την προθυμία του να ενισχύσει τις διακρατικές σχέσεις σε όσους τομείς είναι αυτό εφικτό.

Ο κ. ΓιουνγκΙλΛη συνοδεύεται στην περιοδεία του από την σύζυγό του και μία ακόμη Διπλωμάτη και θα επισκεφτούν την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ενώ η αποχώρησή τους είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 29/03.

Δεν υπάρχουν σχόλια: