Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

«Χελιδονίσματα 2024» απο το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής

 


                                                                                                                                


Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βυζαντινού Φρουρίου» αναβιώνουν φέτος, όπως και κάθε χρόνο τα τελευταία 21 χρόνια, το δρώμενο «Χελιδονίσματα», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νέας Γενιάς και τη συμμετοχή των σχολείων της Α’/θμιας Εκπ/σης Νομού Ροδόπης. Τα «Χελιδονίσματα» σχετίζονται με τον ερχομό της Άνοιξης και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο την 21η Μαρτίου (εαρινή ισημερία).                                                                                                                                  

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 09:30 π.μ., οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής θα ξεκινήσουν από τον χώρο του σχολείου και θα περιηγηθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, τραγουδώντας τα κάλαντα της Άνοιξης με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο - ΙΚΑ - Περιφέρεια ΑΜΘ - Δ/νσεις Α‘/θμιας & Β’/θμιας Εκπ/σης - Δημαρχείο – Αντιπεριφέρεια - Ταξιαρχία - Πλ. Αρχ. Χρυσάνθου - οδός Θ. Σοφούλη - οδός Ν. Γρηγορά - οδός Βενιζέλου - Πλατεία Ειρήνης.

 Στην οδό Ν. Γρηγορά, όπου υπάρχει τμήμα του βυζαντινού φρουρίου, θα γίνει συνάντηση (ώρα 11:30) του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής με δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία και όλοι μαζί θα συνεχίσουν τη διαδρομή με κατάληξη στην πλατεία Ειρήνης.

Στον χώρο της πλατείας θα υπάρχει μικροφωνική εγκατάσταση και ταμπλό, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από εκπαιδευτικούς και μαθητές για τραγούδια, απαγγελίες ποιημάτων και αναγνώσεις κειμένων σχετικών με την άνοιξη.                              

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: