Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΓΣΕΕ ενόψει της προετοιμασίας για τη γενική απεργία της 17ης ΑπριλίουΤον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου κλιμάκιο της ΓΣΕΕ ενόψει της προετοιμασίας για τη γενική απεργία της 17ης Απριλίου. Το  κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Ταχματζίδη Δημήτρη και τον γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων κ.Καραγεωργόπουλο Δημήτρη, μαζί με τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, είχε γόνιμη συζήτηση με τον κ.ΕμμανουήλΤαπατζά για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, τα αιτήματα τους αλλά και την οργάνωση που γίνεται ανά την Ελλάδα από τη ΓΣΕΕ ενόψει της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή μας, ενώ επισημάνθηκε και το πρόβλημα φυγής των εργαζόμενων νέων, επιστημόνων αλλά και εργατών σε χώρες του εξωτερικού σε αναζήτηση εργασίας, με αποτέλεσμα ακόμη και την έλλειψη εργατικού και επιστημονικού προσωπικού στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή. Έλλειψη προσωπικού καταγράφεται και σε υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου δεν γίνονται νέες προσλήψεις, ενώ το υπάρχον προσωπικό μειώνεται συνεχώς λόγω συνταξιοδοτήσεων και δεν αναπληρώνεται.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ για την  επίσκεψη και την ενημέρωση, δήλωσε αρωγός στις διεκδικήσεις τους, επισημαίνοντας την ανάγκη να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές για όλους τους εργαζόμενους.

 

Από το γραφείο

Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: