Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Τα eTwinning προγράμματα στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Επιστολή των συμμετεχόντων μαθητών

 Η εμπειρία μας με τα eTwinning προγράμματα

 Είμαστε μαθητές της Ε τάξης του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών. Από πέρσι ξεκινήσαμε να παίρνουμε μέρος σε προγράμματα του eTwinning. Την περασμένη χρονιά ασχοληθήκαμε στο πρόγραμμα ' I draw my life triangle' με τις φυσικές καταστροφές και κάναμε πολλές δραστηριότητες στο σχολείο όπως άσκηση σεισμού, το 'κυνήγι' με τα επικίνδυνα μέρη στο σχολείο και στο σπίτι, παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια στην αίθουσα πληροφορικής που μας βοήθησαν να μάθουμε να προστατευτούμε από τους σεισμούς και τις άλλες καταστροφές. Μας άρεσε πολύ η άσκηση σεισμού κι άλλες δραστηριότητες και τις παρουσιάσαμε στη Β τάξη του σχολείου.

Φέτος συμμετέχουμε σε ένα ακόμη πρόγραμμα eTwinning με ένα σχολείο της Γαλλίας. To πρόγραμμα λέγεται 'Grammunication reloaded' και μέχρι στιγμής κάναμε ηχογραφήσεις με τα family trees των Γάλλων μαθητών, για τα φρούτα/λαχανικά και τα χόμπυ

που τους αρέσουν ή δεν τους αρέσουν και βρήκαμε τα περισσότερο και λιγότερο δημοφιλή. Ζωγραφίσαμε επίσης τα τέρατα που περιέγραψαν και το αποτέλεσμα ήταν διασκεδαστικό.

Στη συνέχεια θα βγάλουμε φωτογραφίες και θα συλλέξουμε πληροφορίες για τις Σάπες και θα τις παρουσιάσουμε στους Γάλλους μαθητές κι αυτοί θα μας παρουσιάσουν την πόλη τoυς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στα προγράμματα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε κι άλλες ευχάριστες δραστηριότητες.

 Οι μαθήτριες της Ε  τάξης; Αναστασία Μ. - Νίκη Μ.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: