Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ξεπαγώνουν οι πληρωμές αγροτών από το 2014 εξαιτίας διοικητικών λαθών

 

    


         Με την νέα ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ συναντήθηκε ο Ιλχάν Αχμέτ

Ξεπαγώνουν οι πληρωμές αγροτών από το 2014 εξαιτίας διοικητικών λαθών

ü  Εποικοδομητική συνάντηση με τον νέο αντιπρόεδρο, Κυριάκο  Μπαμπασίδη

ü  Στο κάδρο η υλοποίηση της πρότασης για ειδική στρεμματική ενίσχυση των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

ü  Στις 20 Οκτωβρίου η πρώτη δόση των τακτικών πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ

 

Με την νέα ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ συναντήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑ.ΣΟ.Κ- Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ. Ιδιαίτερη συνάντηση υπήρξε με τον νέο αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Κυριάκο Μπαμπασίδη, η καταγωγή του οποίου από την Ροδόπη αποτελεί κατά τον κ. Ιλχάν Αχμέτ «μια σημαντική ευκαιρία για να προωθηθούν με αποτελεσματικό τρόπο τα επιμέρους αιτήματα των αγροτών της περιοχής μας».          

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπαμπασίδης προς τον βουλευτή Ροδόπης, δρομολογείται η υλοποίηση των αποζημιώσεων των παραγωγών από το 2014 που παρέμεναν παγωμένες εξαιτίας διοικητικών λαθών, μετά από μια μακρά κοινοβουλευτική διεκδίκηση.

Παρατίθεται αναλυτικά η δήλωση του κ. Ιλχάν Αχμέτ.  

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ σήμερα τον συντοπίτη μας αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Κυριάκο Μπαμπασίδη και τον πρόεδρο Ευάγγελο Σημανδράκο και προκειμένου να τους ευχηθώ για την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων αλλά και ταυτόχρονα και για να θέσω ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής μας.

Το πρώτο θέμα που συζητήσαμε ήταν η αποδέσμευση των πληρωμών για αγρότες που εκκρεμούσαν από το 2014 και οι οποίες θα γίνουν έως και τα τέλη Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για παραγωγούς που δεν είχαν πληρωθεί εξαιτίας της ύπαρξης ορισμένων διοικητικών λαθών με αποτέλεσμα το σύστημα να παραμένει κλειστό γι’ αυτούς. Για όσους από τους παραπάνω παραγωγούς έχουν προβεί σε διοικητικές πράξεις διόρθωσης των λαθών στα κατά τόπους παραρτήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα καταστεί εφικτή η πληρωμή τους και αυτό γίνεται μετά από μεθοδική και επίμονη κοινοβουλευτική δουλειά.

Το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε αφορά την ειδική στρεμματική ενίσχυση που θα δοθεί στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και αποτελεί μία δική μου πρόταση που συμπεριλήφθηκε στο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για την Θράκη και είχε προκύψει μετά από διαβούλευση στις Βρυξέλλες με τον κ. Τάσο Χανιώτη ως Διευθυντή της Διεύθυνσης Στρατηγικής, Απλοποίησης και Αναλύσεων Πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Σήμερα αναλύσαμε τον τρόπο υλοποίησης αυτής της πρότασής μου.

Σε ό,τι αφορά τις τακτικές πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ μού διαμηνύθηκε από τον κ. Μπαμπασίδη ότι η πρώτη δόση θα καταβληθεί στις 20 Οκτωβρίου και οι υπόλοιπες, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, τον Δεκέμβριο.

Εκτιμώ ότι οι προσπάθειες του κ. Κυριάκου Μπαμπασίδη στον ΟΠΕΚΕΠΕ μπορούν να αποβούν καθοριστικές προς όφελος των αγροτών της Θράκης».         

Δεν υπάρχουν σχόλια: