Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Συμμετοχή του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου σε τηλεδιάσκεψη της ΠΕΔ ΑΜΘ κατά της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη


Σε διάσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με θέμα την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη και την οποία διοργάνωσε σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συμμετείχε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ.Ντίνος Χαριτόπουλος.

Η συνεδρίαση του οργάνου που έγινε με τη συμμετοχή και άλλων Δημάρχων της Περιφέρειας, αποτελεί συνέχεια αυτής της Ορεστιάδας η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και συγκλήθηκε ύστερα από την  πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών να θέσει ευρύτερα και σε επίπεδο ΠΕΔ ΑΜΘ το κρίσιμο θέμα των χρυσωρυχείων όπως αυτό ανέκυψε μετά την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών επέδωσε, κατά την εδώ επίσκεψη του, στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών κατά της εξόρυξης και απέσπασε την υπόσχεση του ότι δεν θα προχωρήσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Παρόλα αυτά  η ΠΕΔ ΑΜΘ με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης της αποφάσισε να προχωρήσει σε έγκυρα και έγκαιρα βήματα αξιοποιώντας εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό και ενισχυμένα νομικά επιχειρήματα ώστε να καταρρίψει κάθε τέτοια προσπάθεια για την εξόρυξη χρυσού.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: