Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη με το νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων Φώτη Σταυρακάρα

Με το νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων Φώτη Σταυρακάρα, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. Η συνάντηση είχε χαρακτήρα γνωριμίας και συγχρόνως ενημέρωσης - συζήτησης σχετικά με τα θέματα των λιμένων στην ΠΕ Ροδόπης, που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου.

Η συνάντηση εστιάστηκε σε ζητήματα λειτουργίας και ανάπτυξης των υποδομών στα αλιευτικά καταφύγια Φαναρίου, Μαρώνειας και Ιμέρου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης να επισημαίνει ότι η προώθηση τεχνικών παρεμβάσεων στις λιμενικές εγκαταστάσεις συνιστά αναπτυξιακή προτεραιότητα.

Αναφερόμενος στο αλιευτικό καταφύγιο Ιμέρου και στην αντιμετώπιση των σοβαρών λειτουργικών του προβλημάτων, ο κ. Τσαλικίδης σημείωσε την ενεργοποίηση της προγραμματικής σύμβασης με το Λιμενικό Ταμείο, για τη σύνταξη μελέτης για την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές  του αλιευτικού καταφυγίου. Τόνισε ακόμη, την ενεργή στήριξη της Περιφέρειας για την εξασφάλιση αδειοδοτήσεων και πιστώσεων από το Υπουργείο  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τηνυλοποίηση έργου καθαρισμού /εκβάθυνσης τουγια την αποκατάσταση των λειτουργικών του βαθών, προϋπολογισμού 108.000 ευρώ.Περαιτέρω, αναφέρθηκε και σε πρωτοβουλίες σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων που θα προέλθουν από τον καθαρισμό του αλιευτικού καταφυγίου Ιμέρου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης έθεσε και το θέμα αναπροσαρμογής με μείωση των τελών ελλιμενισμού στα αλιευτικά καταφύγια αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου, τα οποία καθορίζονται με βάση πίνακες που διαμορφώνονται από  το Υπουργείο  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο κ. Τσαλικίδης υπογράμμισε ότι  θα σταθεί αρωγόςστο αίτημα μείωσης των τελών προς το αρμόδιο Υπουργείο, προσδοκώντας ότι αυτό θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση των λιμανιών της Ροδόπης και στην ανάπτυξη της περιοχής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: