Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Αναβάθμιση και εξωραϊσμός του χώρου «Δενδράκι Σαπών» από τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών


 Σε αναβάθμιση, εξωραϊσμό και βελτίωση του χώρου δασικής έκτασης αναψυχής στη θέση «Δενδράκι» στις Σάπες προχωράει ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού 136.400 €, ποσό που προέρχεται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης LEADER.


Στο χώρο δασικής αναψυχής “Δενδράκι” θα δημιουργηθεί κέντρο πληροφόρησης το οποίο θα μπορεί να το επισκέπτεται το κοινό και να ενημερώνεται για την πολιτιστική και οικολογική αξία της ευρύτερης περιοχής, σύγχρονοι τραπεζοπάγκοι, χώροι υπαίθριου ψησίματος, χώροι ανάπαυσης και περισυλλογής, λιθόστρωτοι διάδρομοι και μονοπάτια, ράμπες για εύκολη πρόσβαση ΑΜΕΑ, ξύλινα κάγκελα, πέτρινη περίφραξη.

Επίσης θα βελτιωθούν κάποιες από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, θα τοποθετηθούν συστήματα πυρόσβεσης, θα γίνουν επεμβάσεις στην αδιαχείριστη βλάστηση αλλά και νέες φυτεύσεις όπως και δημιουργία βοτανικού κήπου. 

Τα έργα που θα υλοποιηθούν θα προσφέρουν ήπια και φιλική στο περιβάλλον δασική αναψυχή και θα συμβάλλουν στην προστασία των φυσικών, ιστορικών και πολιτιστικών αξιών της περιοχής.

Στοχεύουν στην ανάδειξη του δάσους αλλά και σε ειδικές ομάδες επισκεπτών (μαθητές, περιβαλλοντικές ομάδες, ορειβατικοί σύλλογοι κ.λ.π) που μέσα από οργανωμένες επισκέψεις σε κατάλληλα οργανωμένους χώρους, μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης αλλά και να ενημερωθούν για τη σημασία του οικοσυστήματος και να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία του.

Γενικά η βελτίωση του εν λόγω χώρου αναψυχής αναμένεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού αλλά και στη δημιουργία ενός χώρου ανάπαυσης ή περιπάτου και γυμναστικής για τους κατοίκους της περιοχής, με γνώμονα πάντα την προστασία της σε συνδυασμό με την αναπτυξιακή διάσταση.

Επίσης στον επισκέπτη που θα το επισκέπτεται θα μπορεί να του γίνεται ενημέρωση αλλά και να του δίνονται δωρεάν φυλλάδια με πληροφορίες για το χώρο, χάρτες της ευρύτερης περιοχής κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: