Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών υποδέχθηκε τον Ότο Ρεχάγκελ και τους συνέδρους του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού



Στο Λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους στη Μαρώνεια,   ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών φιλοξένησε τους συνέδρους του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαΐου 2022.   

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιδιώκοντας την ενίσχυση της σχέσης της τοπικής κοινωνίας με το Πανεπιστήμιο.  


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε παραδοσιακό γλέντι για την υποδοχή συνέδρων που κατέφθασαν από διάφορες χώρες του κόσμου προκειμένου να λάβουν μέρος στις εργασίες του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου.

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο κ. Ότο Ρεχάγκελ, ο διακεκριμένος προπονητής που οδήγησε την ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στην κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004, στον οποίο ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ.Ντίνος Χαριτόπουλος προσέφερε συμβολικά δώρα καθώς και καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “βασικός στόχος μας μέσω τέτοιων δράσεων αποτελεί και η ανάδειξη της Μαρώνειας, της παραλιακής ζώνης και ευρύτερα όλου του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, αυτού του μοναδικού και ευλογημένου τόπου. Στη συγκεκριμένη προσπάθεια είμαστε σίγουροι ότι θα είναι αρωγοί, συμπαραστάτες καθώς και πρεσβευτές της περιοχής μας σε όλον τον κόσμο οι σημερινοί μας φιλοξενούμενοι”.

O κ.Ότο Ρεχάγκελ υπέγραψε και στον «Κύκλο Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας», στηρίζοντας την προσπάθεια του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για την ένταξη του στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γεώργιος Μαυρωτάς, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μέτιος, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και οι βουλευτές του Νομού.


Παραθέτουμε αναλυτικά τον χαιρετισμό  του Δημάρχου κ. Ντίνου Χαριτόπουλου

 Σεβασμιώτατε,

Κύριε Γενικέ Γραμματέα Αθλητισμού

Κύριοι Βουλευτές

Κύριε Περιφερειάρχη,

Κύριε Πρύτανη,

Κύριε Ρεχάγκελ

 Κυρίες και κύριοι σύνεδροι

Αγαπητές φίλες και φίλοι

 Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια παρουσίας και αποτελεί την κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση, που διοργανώνει ανελλιπώς από το 1993 το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 Κομμάτι της ιστορίας αυτού του συνεδρίου αποτελεί και η αποψινή βραδιά.

 Μία γιορτή υποδοχής και φιλοξενίας των εκατοντάδων συνέδρων του,

που αναβιώνει μετά από πολλά χρόνια, εδώ στο Λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους.

 Γιατί σταθερή μας επιδίωξη παραμένει η επιπλέον ενίσχυση της σχέσης της τοπικής κοινωνίας με το Πανεπιστήμιο.

 Βασικός στόχος μας αποτελεί και η ανάδειξη της Μαρώνειας, της παραλιακής ζώνης και ευρύτερα όλου του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, αυτού του μοναδικού και ευλογημένου τόπου.

Στη συγκεκριμένη προσπάθεια είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε αρωγούς και συμπαραστάτες καθώς και πρεσβευτές, τους σημερινούς μας φιλοξενούμενους.

Γνωρίζουμε ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα έχουμε επίσης στο πλευρό μας και το Πανεπιστήμιο της Θράκης και ιδιαίτερα τους συντελεστές του συνεδρίου.

 Άλλωστε ήταν εκείνοι οι οποίοι ξεκίνησαν την εκδήλωση που αναβιώνουμε και σήμερα.

 Μεταξύ αυτών οι ομότιμοι καθηγητές

Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου,

 Κυριάκος Ταξιλδάρης

και Σάββας Τοκμακίδης

 και φυσικά η ψυχή του συνεδρίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ο ομότιμος καθηγητής

Γεώργιος Γκοδόλιας

τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και όσους προσέφεραν στη φετινή διοργάνωση και ιδιαίτερα

την Κοσμήτορα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Καθηγήτρια Ελένη Δούδα

και τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του Συνεδρίου Καθηγητή Αντώνη Καμπά.

 Το μεγάλο γεγονός ωστόσο του συνεδρίου και της συνάθροισής μας είναι η παρουσία του κ. Ότο Ρεχάγκελ, του διακεκριμένου προπονητή που οδήγησε την Ελληνική Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου στην κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004.

 Ο αγαπημένος όλων των Ελλήνων φιλάθλων,

ο μαέστρος του ελληνικού θαύματος στα ευρωπαϊκά γήπεδα

αναγορεύτηκε επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και είναι το τιμώμενο πρόσωπο της αποψινής μας βραδιάς.

 Με την ευχή να υπάρξουν και άλλα τέτοια θαύματα για τον ελληνικό αθλητισμό,

ελπίζω το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού να συνεχίσει να επιτελεί το κορυφαίο ακαδημαϊκό και επιστημονικό του έργο για πολλές ακόμα δεκαετίες, γιατί μπορεί να εκπαιδεύσει και να δημιουργήσει τον επόμενο Ότο Ρεχάγκελ.

Σε ανάμνηση της σημερινής εκδήλωσης καλώ στο βήμα τον Δρ. Οτο Ρεχάγκελ για να τον τιμήσουμε για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Σας παρακαλώ (δρ. Ρεχάγκελ) με την υπογραφή σας στον «Κύκλο Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας», να στηρίξετε την προσπάθειά μας για την ένταξή του στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: