Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

ΔΗΛΩΣΗ του Βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου για τις συνεχιζόμενες διακοπές του αγροτικού ρεύματος


Καμία αξία οι κυβερνητικές δεσμεύσεις-Συνεχίζουν να κόβουν αγροτικά ρεύματα! 

Αγανακτισμένος ο αγροτικός κόσμος της ΠΕ Ροδόπης

 

Με αφορμή καταγγελίες εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου της Ροδόπης ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην διάψευση των κυβερνητικών δεσμεύσεων διά στόματος του πρώην ΥΠΑΑΤ Σπ.Λιβανού ο οποίος μπορεί στις 4 Φεβρουαρίου να ανακοίνωνε ότι «ουδεμία διακοπή αγροτικού ρεύματος θα υπάρξει προτού επιστραφεί η ρήτρα αναπροσαρμογής», όμως η πραγματικότητα που βιώνουν οι αγρότες της ΠΕ Ροδόπης είναι τελείως διαφορετική. Σε δεκάδες διακοπές αγροτικού ρεύματος έχει προχωρήσει η ΔΕΗ στη Ροδόπη, σύμφωνα με όσα μας καταγγέλλουν εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου, το χρονικό διάστημα μετά τις εξαγγελίες του κου Λιβανού έως και σήμερα.

Ακολουθεί η δήλωση του βουλευτή.

Καμία αξία οι κυβερνητικές δεσμεύσεις-Συνεχίζουν να κόβουν αγροτικά ρεύματα! Αγανακτισμένος ο αγροτικός κόσμος της ΠΕ Ροδόπης

 Μόνο λόγια ήταν τελικά οι κυβερνητικές δεσμεύσεις διά στόματος του πρώην ΥΠΑΑΤ Σπ.Λιβανού ο οποίος μπορεί στις 4 Φεβρουαρίου να ανακοίνωνε ότι «ουδεμία διακοπή αγροτικού ρεύματος θα υπάρξει προτού επιστραφεί η ρήτρα αναπροσαρμογής», όμως η πραγματικότητα που βιώνουν οι αγρότες της ΠΕ Ροδόπης είναι τελείως διαφορετική.

Σε δεκάδες διακοπές αγροτικού ρεύματος έχει προχωρήσει η ΔΕΗ στη Ροδόπη, σύμφωνα με όσα μας καταγγέλλουν εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου, το χρονικό διάστημα μετά τις εξαγγελίες του κου Λιβανού στις 4 Φεβρουαρίου έως και σήμερα, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στον αγροτικό κόσμο ότι η ΔΕΗ δε θα προχωρήσει σε καμία διακοπή πριν γίνει ο συμψηφισμός στον επόμενο λογαριασμό της κάλυψης του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια αγροτικού ρεύματος για την περίοδο από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2021.

Ο αγροτικός κόσμος που σήμερα πλήττεται από το κύμα ακρίβειας που εκτινάσσει στα ύψη το κόστος παραγωγής, με την άνοδο τιμών στο αγροτικό ρεύμα, στο αγροτικό πετρέλαιο, σε γεωργικά εφόδια κα, που αγωνιά για το πως θα ξεκινήσει τη νέα καλλιεργητική περίοδο, το τελευταίο που αντέχει είναι να εμπαίζεται από μια κυβέρνηση, που χωρίς ντροπή, άλλα λέει στα λόγια  και άλλα κάνει στην πράξη.

Ειδικά σήμερα που η τρομακτική αύξηση του ενεργειακού κόστους και των αγροτικών εφοδίων έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας και απειλείται η βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων και η ίδια η επιβίωση των παραγώγων μας. Είναι επιτακτική ανάγκη η στήριξη με γενναία μέτρα των γεωργών και των κτηνοτροφών μας. Μετρά, μεταξύ άλλων, όπως, τη μείωση στον κατώτατο του συντελεστή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, το πάγωμα στις τιμές του αγροτικού ρεύματος χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τη μείωση στον κατώτατο του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια, την εξασφάλιση ρευστότητας, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των μικρών καλλιεργητών, την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που καθυστερούν σε καπνά, ελιές, κεράσια κα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: