Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

4οΠαιδικό Φεστιβάλ «Το Πάρκο των Παιδιών» από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

 

Το Παιδικό Φεστιβάλ, θεματικός κύκλος εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για τα παιδιά, επιστρέφει και θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2021,στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Η φετινή διοργάνωση, ενσωματώνει και ειδική ενότητα δράσεωνστο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ, για παιδιά με ειδικές ανάγκες με την συμμετοχή του πρώτου Έλληνα ιστορητή Δρ. Στέλιου Πελασγού.

Το διήμερο εκδηλώσεων εμπνέεται από τη μαγεία των χριστουγεννιάτικων ημερών και  περιλαμβάνειπαραστάσεις αφήγησης/ εργαστήρια για άτομα με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες και προβλήματα όρασης.Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια από όλο τον κόσμο για μικρούς και μεγάλους, βιωματικό εργαστήρι παιδαγωγικής και παραμυθιού και παρουσίαση της παράστασης «Τα Χριστούγεννα του Όλιβερ Τουίστ του Καρόλου Ντίκενς σε διασκευή του Ν.Καζαντζάκη, εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του Παιδικού Φεστιβάλ.

«ΤοΠαιδικό Φεστιβάλ της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης,τιμά φέτος τη Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ με τη διοργάνωση παραστάσεων για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.Προσκαλούμε  μικρούς και  μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής,να περάσουν ιδιαίτερες εορταστικές στιγμές, συμμετέχοντας σε μια σειρά επιλεγμένων πολιτιστικών δράσεων, με τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας» επισημαίνει σε σχετικό  μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.

Το 4ο Παιδικό Φεστιβάλ «Το Πάρκο των Παιδιών » οργανώνεται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Όλες οι δράσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα περί προστασίας από τον covid-19.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: