Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Συμμετοχή του Γ.Ε.Λ. Δ.Ε. Σαπών σε νέο πρόγραμμα Erasmus+ «Κλιματική αλλαγή στην ψηφιακή εποχή»

 Εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού στο σχολείο ΣαπώνΑκολουθώντας την παράδοση χρόνων, το Γ.Ε.Λ. Δ.Ε. Σαπών πρόκειται να  συμμετάσχει και πάλι σε πρόγραμμα Erasmus+ κινητικότητας των μαθητών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου αυτή την φορά το σχολείο μας θα είναι ο συντονιστής-οργανωτής της δράσης αυτής. Τα οφέλη για την περιοχή μας πολλαπλά που αφορούν στην οικονομική και τουριστική δραστηριότητα.

Οι επισκέπτες από τα συνεργαζόμενα σχολεία μαθαίνουν για τον τόπο μας, έρχονται και μένουν για ένα χρονικό διάστημα στον τόπο μας. Το εγκεκριμένο από το Ι.Κ.Υ. πρόγραμμα ΚΑ2 (2021-2023) με τίτλο «Κλιματική αλλαγή στην ψηφιακή εποχή», στα αγγλικά: «Climate change in the digital era», αφορά το σχολείο μας και τρία σχολεία Δευτεροβάθμιας από τη Γαλλία, Νορβηγία και Φινλανδία. Το project αυτό θα μπορεί να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης στοιχείων που αφορούν κλιματικά-μετεωρολογικά δεδομένα βοηθώντας τουρίστες, αγρότες, τους κατοίκους της περιοχής, κτλπ. Το παραγόμενο προϊόν θα είναι διαθέσιμο τόσο στην ιστοσελίδα του σχολείου μας όσο και σε τοπικούς φορείς όπου θα το παραδώσουμε.

Οι μαθητές των χωρών αυτών είναι οι πρώτοι που θα μετακινηθούν στην περιοχή μας και θα φιλοξενηθούν από μαθητές μας για αρκετές μέρες, κατά τις οποίες γνωρίζουν τον τόπο που τους φιλοξενεί και όλοι μαζί δουλεύουν πάνω στο εξής project: (1. η κλιματική αλλαγή στις περιοχές που βρίσκονται τα τέσσερα σχολεία, 2.δημιουργία εφαρμογής app για κινητά, που θα ενημερώνει για το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες των περιοχών αυτών και  3. εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού στο σχολείο των Σαπών).

Μετά την πρώτη συνάντηση των σχολείων στις Σάπες, ακολουθούν μετακινήσεις των μαθητών στις υπόλοιπες χώρες. Με τις τέσσερις συναντήσεις μαθητών στις τέσσερις χώρες που συμμετέχουν ολοκληρώνεται το πρόγραμμα.

Περιμένουμε με χαρά αυτή τη συμμετοχή στο διαθεματικό πρόγραμμα, βέβαιοι πως μόνο κέρδος μπορούν να έχουν οι μαθητές μας από μια τόσο ενδιαφέρουσα εμπειρία!!!!!

Βασιλειάδης Μιχάλης

Διευθυντής ΓΕΛ ΔΕ ΣΑΠΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: