Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ "Η ΑΛΦΑΒΗΤΟΧΩΡΑ-ΤΟ ΟΜΙΚΡΟΜΙΚΡΟΥΛΗ"


 Στο ξεκίνημα της συγγραφικής της καριέρας, που ήρθε σαν το φυσικό απόσταγμα των πολλών χρόνων υπηρέτησης στο Δημοτικό Σχολείο, η Παντελίδου Ανδρονίκη, μια εκπαιδευτικός που υπηρετεί τη δημόσια παιδεία στη Ροδόπη ,κατέθεσε  το πρώτο της παραμύθι «Η Αλφαβητοχώρα - Το Ομικρομικρούλη» από τις Εκδόσεις 24γράμματα, με την υπέροχη εικονογράφηση της Κατερίνας Χονδρομπίλα. Η Αλφαβητοχώρα με τους ήρωες της είναι η αρχή μιας σειράς, καθώς έπονται και επόμενα παραμύθια.

Μέσα από τις σελίδες του καλαίσθητου αυτού βιβλίου, οι μικροί αναγνώστες έρχονται σε επαφή με τα γράμματα της Αλφαβήτου, ενώ συγχρόνως και με έναν αβίαστο τρόπο γίνονται δέκτες μηνυμάτων αλληλεγγύης και αντι- bullying. Διαβάζοντας τις περιπέτειες του μικρού ήρωα Ομικρομικρούλη, μαθαίνουν να σέβονται και να συνεργάζονται, να λειτουργούν ομαδικά και να αλληλοϋποστηρίζονται στις δυσκολίες που συναντούν στις πρώτες προσπάθειες κοινωνικοποίησης τους, μέσω του μικρόκοσμου της κοινωνίας, του σχολείου. Η ιστορία είναι ιδιαιτέρως διδακτική, καθώς στην καθημερινότητα του σχολείου υπάρχουν άπειρα παραδείγματα συμπεριφορών σχολικής βίας, η οποία μπορεί να πάρει πολλές μορφές (σωματική, λεκτική ή ψυχολογική) και που τραυματίζει τις ψυχές των μικρών παιδιών. Ο Ομικρομικρούλης  ή το Όμικρον που του συμπεριφερόταν σαν να ήταν Μηδενικό, έρχεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές της ευγενικής φύσης των μικρών μαθητών, να απαλύνει κάποια ανάλογα συναισθήματα και να τους οδηγήσει στην ισοτιμία της συνεργασίας μέσα στην ομάδα της τάξης.

Η Παντελίδου Ανδρονίκη γεννήθηκε και ζει στην Κομοτηνή, είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών. Είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με 28 έτη προϋπηρεσίας στην τάξη, στο 6ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής. Θεωρεί το επάγγελμά της συναρπαστικό και δημιουργικό, αφού έχει την ευκαιρία να έρχεται καθημερινά σε επαφή με παιδιά και να συμβάλλει στην ψυχοσυναισθηματική και γνωστική ανάπτυξή τους. Είναι ζωγράφος και ιδρυτικό μέλος του καλλιτεχνικού συλλόγου «Αθηνίων» στην πόλη της Κομοτηνής.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: