Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Ωράριο και κανονισμός λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής

 


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής  ενημερώνει τους αναγνώστες της ότι από την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, ο δανεισμός και οι επιστροφές των βιβλίων  πραγματοποιούνται εντός του κτιρίου  κατά το ωράριο Λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, με πρόσβαση στους χώρους των βιβλιοστασίων και του αναγνωστηρίου με τους κάτωθι όρους λειτουργίας:

Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση των Τμημάτων της Βιβλιοθήκης

1.       Ωράριο λειτουργίας προς το κοινό:

Δευτέρα - Παρασκευή 8:00-20:00 

Σάββατο                              9:00-14:00

2.       Υπάλληλοι και αναγνώστες με πυρετό ή αδιαθεσία δεν επιτρέπεται να εισέλθουν εντός του κτηρίου της Βιβλιοθήκης.                    

3.       Κατά την προσέλευση του κοινού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

4.       Κατά την είσοδό στον χώρο της Βιβλιοθήκης, είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού υγρού, που βρίσκεται στην είσοδο.

5.       Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνδιαλλαγής σας απαιτείται η τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ σας καθώς και  με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

6.       Παρακαλούμε για την προστασία και ασφάλεια όλων να τηρούνται οι συστάσεις των αρχών, των ειδικών και των υπαλλήλων, ώστε να συμβάλουμε όλοι μας στη δυνατή και απρόσκοπτη λειτουργία της Βιβλιοθήκης και στην άρτια εξυπηρέτησή σας (χρήση αντισηπτικού και υγιεινή των χεριών στην είσοδο/έξοδο και κατά την παραμονή σας στο χώρο, τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, χρήση μάσκας).

7.       Για δανεισμό βιβλίων, εγγραφή νέων μελών, υποστήριξη και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

: 2531022589

:vivkomot@otenet.gr

Τμήμα Δανεισμού:

  • Ο δανεισμός και οι επιστροφές των βιβλίων πραγματοποιούνται εντός του κτιρίου της Βιβλιοθήκης χωρίς να είναι απαραίτητη η κράτηση βιβλίων και το ραντεβού.
  • Επιτρέπεται η πρόσβαση στα ράφια συγκεκριμένου αριθμού αναγνωστών  και πιο συγκεκριμένα τεσσάρων ατόμων στο τμήμα της ελληνικής – ξένης λογοτεχνίας και τεσσάρων ατόμων  στο παιδικό τμήμα, με την τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρου.
  • Δεν επιτρέπεται η χρήση υλικού από τον ένα αναγνώστη στον άλλο.
  • Μέγιστος χρόνος παραμονής στο χώρο Βιβλιοστασίων - Δανεισμού είναι τα 15 λεπτά.
  • Δεν επιτρέπεται ο δανεισμός των βιβλίων που προέρχονται από επιστροφή πριν περάσει ο χρόνος καραντίνας τους (72 ώρες).

Τμήμα Αναγνωστηρίου 2ου ορόφου:

  • Το Τμήμα Αναγνωστηρίου του 2ου ορόφου είναι διαθέσιμο για αναγνώστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη συλλογή της Βιβλιοθήκης, μαθητές, σπουδαστές και ερευνητές.
  • Λειτουργεί μόνο με ραντεβού και με προ κράτηση των τεκμηρίων ή γνωστοποίηση του θέματος της έρευνας στον αρμόδιο υπάλληλο.
  • Η κράτηση των τεκμηρίων γίνεται με απλή αναζήτηση στον Ηλεκτρονικός Κατάλογος της Βιβλιοθήκης  στον σύνδεσμο: https://komotinilib.openabekt.gr/  και έπειτα από επικοινωνία με τον αρμόδιο υπάλληλο στο τηλέφωνο 25310 22589, όπου ορίζεται η μέρα και η ώρα του ραντεβού.
  • Μέγιστος χρόνος παραμονής στο χώρο του  Αναγνωστηρίου, εφόσον υπάρχει και άλλο ραντεβού, είναι οι 2 ώρες.
  • Επιτρέπεται η παραμονή στον χώρο συγκεκριμένου αριθμού αναγνωστών ώστε να εξασφαλίζεται απόσταση μεταξύ των χρηστών (1,5 – 2 μέτρα). Οι αναγνώστες θα κάνουν χρήση μόνο των τραπεζοκαθισμάτων που θα έχει ορίσει το προσωπικό της βιβλιοθήκης
  • Δεν επιτρέπεται η αλλαγή θέσης τραπεζιού ανάγνωσης καθώς και η ανταλλαγή βιβλίων της συλλογής πριν περάσει ο χρόνος καραντίνας τους (72 ώρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: