Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά

 Ο πόλεμος που έχει κηρύξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία κορυφώνεται με αυτό το νομοσχέδιο
Διεκδικούμε την απόσυρσή του σήμερα, δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργησή του

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε σήμερα, μαζί την πλειοψηφία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Επικεφαλής του πολύ μεγάλου μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της νεολαίας του τέθηκε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας. Το σύνθημα που κυριάρχησε στη συγκέντρωση και σε όλη τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε μέχρι την πλατεία Συντάγματος ήταν να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό αυτό έκτρωμα. Την προηγούμενη μέρα ο βουλευτής κος Χαρίτου, μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της Β.Φ.Λ της Καβάλας, που έχουν κατασκηνώσει στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας και διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο βουλευτής Ροδόπης δήλωσε: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κηρύξει πόλεμο διαρκείας στους εργαζόμενους και τη νέα γενιά. Με τις πρώτες αντεργατικές ρυθμίσεις της κατήργησε διατάξεις που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα δίχτυ προστασίας της εργασίας. Τώρα, αυτός ο πόλεμος απέναντι στον κόσμο της εργασίας κορυφώνεται με το αντεργατικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που δίνει το τελειωτικό χτύπημα.

v  Νομοθετεί την 10ωρη εργασία, μειώνοντας ουσιαστικά τους μισθούς, αφού οι ανάγκες ζωής των εργαζομένων δε μπορούν να πληρώνονται με ρεπό.

v  Διπλασιάζει τις φθηνές υπερωρίες.

v  Υπονομεύει τις συλλογικές συμβάσεις, αφού επιβάλλει να επικρατήσουν οι ατομικές συμβάσεις.

v  Ανοίγει το δρόμο για να γίνουν εύκολες και ανεξέλεγκτες οι απολύσεις.

v  Οδηγεί την Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε διακοσμητικό ρόλο.

v  Βάζει στο «γύψο» το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, όπως και στην απεργία, που κατοχυρώνει το ίδιο το Σύνταγμα.

Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα το καταργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: