Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

  


Τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων ΡΟΜΑ «Ελλάν πασσέ» κ. Βασίλειο Πάντζο και τον πρόεδρο της Αν. Μακεδονίας και Θράκης ΡΟΜΑ και επικεφαλής των μικροπωλητών κ. Ηλία Συμεών συνάντησε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που τους αφορούν πανελλαδικά καθώς και πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για τη στήριξη τους. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τους οικισμούς ΡΟΜΑ στη Θράκη και τη Ροδόπη, τα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν και την προσπάθεια που κάνει ο Βουλευτής σε συνεργασία, τόσο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και με την κεντρική Κυβέρνηση δηλ.τον αρμόδιο Γ. Γραμματέα κ. Γ. Σταμάτη. 

Στόχος είναι η αντιμετώπιση των ζητημάτων των οικισμών, τα προβλήματα ένταξης, η αντιμετώπιση των σχολικών διαρροών κλπ. Η επίλυση αυτών των θεμάτων ένταξης, όπως έχει αποδειχθεί, χρειάζεται συστηματική και επίμονη παρακολούθηση για να επιτευχθεί. Είναι άλλωστε ένα θέμα που το παρακολουθεί αδιάκοπα τόσο η ΕΕ όσο και το Συμβούλιο της Ευρώπης, προκρίνοντας πολιτικές θετικής διάκρισης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: