Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Εποικοδομητικές συναντήσεις του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη

 Συναντήσεις εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο Μαρωνείας-Σαπών και θεσμικών θεμάτων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 Στη συζήτηση με τον Υπουργό ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο πρόβλημα της αποζημίωσης των πληγέντων στους οικισμούς του Δήμου από τις φυσικές καταστροφές του 2019, για το οποίο ο Δήμαρχος ζήτησε την άμεση προώθηση του, ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα στήριξης του Δήμου για την δημιουργία υποδομών.


Στη συνάντηση, προϊόν της άριστης σχέσης που έχει διαμορφωθεί μεταξύ τους, ο Υπουργός υπογράμμισε τη θέληση του να παρέμβει ουσιαστικά προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν το Δήμο Μαρωνείας-Σαπών και τους πολίτες του.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη θερμή και δημιουργική συνεργασία τους και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Δήμο Μαρωνείας-Σαπών σε χρόνο που θα επιλέξει.

Στον Διοικητή του ΟΑΕΔ ο Δήμαρχος επανέφερε το αίτημα για ίδρυση παραρτήματος Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας του Οργανισμού στις Σάπες, την οποία υποστηρίζουν  και οι επαγγελματικοί και οικονομικοί φορείς της περιοχής, την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης των αδιάθετων εργατικών κατοικιών στη Ξυλαγανή και την διεύρυνση, χρονικά και ποσοτικά, των προγραμμάτων ανέργων για τους Δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: