Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Εισηγητής στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος

Στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 15 Μαΐου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ο οποίος ήταν εισηγητής στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συντονιστή τον κ. Ιωάννη Κιρκινέζη, Director, Bussiness Development and Country Manager, Albania, Hill International.

          Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος αναφέρθηκε στις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο Δήμο, λόγω συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, όπως η πολυπολιτισμικότητα, η μεγάλη παραλιακή ζώνη, οι πολλοί οικισμοί της περιοχής, αλλά και ο μεγάλος πολιτισμικός και φυσικός πλούτος.

          Από την άλλη, τόνισε πως τροχοπέδη της ανάπτυξης στο Δήμο του είναι η γήρανση του πληθυσμού, τα πολύ μεγάλα ποσοστά ανεργίας, αλλά και η έλλειψη υποδομών. Στόχος «είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού και των υποδομών του Δήμου».

Ανέφερε ότι τα καλά στοιχεία του Δήμου του που είναι «προσφορά» για επενδύσεις: «Ο τουρισμός, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η

βιοτεχνία και η βιομηχανία, ο πολιτισμός είναι τομείς στους οποίους μπορούν να υπάρξουν επενδύσεις».

 

 

Επίσης, τόνισε την κάθετη άρνηση των φορέων και της κοινωνίας της Θράκης στην πιθανή προοπτική λειτουργίας μονάδας χρυσωρυχείων στην περιοχή και επεσήμανε την αγωνία τους για τη δημοσιοποίηση και το περιεχόμενο του πορίσματος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, που πρέπει ν’ αναδειχθεί σε οδηγό υλοποίησης αναπτυξιακών έργων στην περιοχή.

Παράλληλα, στο χώρο του Φόρουμ ο κ. Ντίνος Χαριτόπουλος είχε σημαντικές και δημιουργικές συναντήσεις με πολιτειακούς, πολιτικούς, οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Στο διάλογο συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου και ο Αντιπρόεδρος και Project Director της Gastrade κ. Κωστής Σιφναίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: