Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Η Περιφέρεια στηρίζει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση129 επιχειρήσεων της ΑΜΘ με 31,9 εκ. € από το ΕΣΠΑ


Με απόφασητου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου,129σημαντικές επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στουςτομείς τηςαγροδιατροφής,του τουρισμού, τωνπλαστικών, των μεταλλικώνυλικών, του μαρμάρου,των υφασμάτων, τωνκατασκευών, του χονδρικού εμπορίου,της ξυλείας, του μηχανολογικούεξοπλισμού κ.ά., ενισχύονται με πόρους 31,9 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους.

            Στόχος της Περιφέρειας και σε αυτήν την περίπτωση είναι να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

            Με τη χρηματοδότηση, η Περιφέρεια ενισχύει τις επιχειρήσεις στα σχέδιά τουςνα εκσυγχρονίσουν τις υποδομές τους και να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ώστε να γίνουν ακόμαπιο ανταγωνιστικές και να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους στην αγορά.


            Οι επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο σε τομείς τους οποίους ηΠεριφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3)έχει κρίνει ότι θα πρέπει να ενισχυθούν σε προτεραιότητα.

            Αν στους πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια προστεθούν και τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα επενδύσουν οι ίδιες οι ωφελούμενες επιχειρήσεις, το ύψος των συνολικών επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ξεπερνά τα 60,9 εκατομμύρια ευρώ.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το οινοποιείο Βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη.

Εκεί ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα σχέδια αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του οινοποιείου από τον έναν εκ των δύο ιδρυτών της επιχείρησης κ. Βασίλη Τσακτσαρλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: