Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου: Η κυβέρνηση στήνει το κράτος κομματικό λάφυρο με τη φωτογραφική διάταξη για το ΑΣΕΠ

 

Η κυβέρνηση με μια απόλυτα φωτογραφική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή επιχειρεί να ελέγξει το ΑΣΕΠ αλλά και να χειραγωγήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές. Ο στόχος της είναι προφανής, η επαναφορά της λογικής των δικών μας παιδιών και του κράτους κομματικού λάφυρου, καθώς και η προσπάθεια της να περιβάλλει με νομιμότητα τις πολιτικές της που πλήττουν και προκαλούν την κοινωνία.

Ενώ μέχρι τώρα τα μέλη του ΑΣΕΠ, όπως και όλων των ανεξάρτητων αρχών, διορίζονταν για μια μόνο 6ετή θητεία με δυνατότητα ανανέωσης για 3 ακόμη χρόνια για ένα περιορισμένο μόνο αριθμό μελών, με τη νέα αντισυνταγματική διάταξη η κυβέρνηση τροποποιώντας Νόμο που η ίδια ψήφισε μόλις πριν 2,5 μήνες στοχεύει να ορίσει πρόεδρο στο ΑΣΕΠ τον εκλεκτό του Μαξίμου, καθώς αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εκλογής νέου προεδρείου της Αρχής. Ενώ με την αύξηση της θητείας των μελών των ανεξάρτητων αρχών στα 18 χρόνια αποσκοπεί στη «μονιμοποίηση» των εκλεκτών της μέσω της προαγωγής τους, δεσμεύοντας με αυτόν τον τρόπο και την επόμενη κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση με αυτές τις ρυθμίσεις γυρίζει την χώρα δεκαετίες πίσω, επιδιώκει να μετατρέψει ένα θεσμό όπως το ΑΣΕΠ, που η αξιοπιστία του δεν έχει αμφισβητηθεί στα μάτια της κοινωνίας, σε ένα ρουσφετολογικό μηχανισμό. Δυστυχώς η ΝΔ επιστρατεύει τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος για να οικοδομήσει το δικό της κομματικό κράτος. Αν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα οργανώσουν τον πανελλαδικό διαγωνισμό μέσα στο 2022, στον οποίο θα συμμετάσχουν δεκάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι για να προσληφθούν στο Δημόσιο είναι πολύ γελασμένοι. Θα βρουν απέναντι τους το σύνολο της κοινωνίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: