Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜ-Θ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

«Επιζητείται πολιτική βούληση για την ομαλή λειτουργία των σχολικών εφοριών» 

Παραθέτουμε την δήλωση στην οποία προέβη ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής ενώπιον του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κ. Μπαντίκου για το μείζον ζήτημα της αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας των σχολικών εφοριών των μειονοτικών σχολείων της Θράκης, για το οποίο κατατέθηκαν σήμερα 967 υπογραφές των θεσμικών εκπροσώπων και της σχολικής κοινότητας όλων των μειονοτικών σχολείων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται, ότι για το ίδιο θέμα ο κ. Ιλχάν Αχμέτ μίλησε στις 9-2-2021 στην Βουλή ενώπιον της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως και σας παραθέτουμε εντός του παρόντος σημειώματος  και το σχετικό αρχείο της τοποθέτησής του αυτής, στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την πανεπιστημιακή φύλαξη. 

Η δήλωση του Ιλχάν ΑΧΜΕΤ

«Η πολιτική ευθύνη βαρύνει το Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή την πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου. Εσείς ως περιφερειακός διευθυντής εκτελείτε κάποιες εντολές. Εμείς έχουμε συγκεκριμένη πρόταση, μπορεί νομικά και πολιτικά το θέμα αυτό με μία τροπολογία να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, να ρυθμιστεί το θέμα της παράτασης της θητείας των προηγούμενων σχολικών εφοριών, όπως έγινε και με άλλους φορείς στην Ελλάδα. Άρα, εδώ λείπει η πολιτική βούληση μέχρι στιγμής και γι αυτό μαζευτήκαμε εδώ σήμερα όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Μέχρι σήμερα οι εκλογές πήραν επτά παρατάσεις και γι αυτό υπάρχουν οι υπογραφές 967 ανθρώπων, σύσσωμων δηλαδή των σχολικών εφοριών των μειονοτικών σχολείων και αυτό καταδεικνύει ότι δεν αφορά το θέμα αυτό μόνο πολιτικούς ή μια μερίδα ανθρώπων της Μειονότητας, αλλά φορά κ. Διευθυντά το σύνολο της κοινωνίας.

Σας τα αναφέρω αυτά προκειμένου να τα μεταφέρετε στην πολιτική ηγεσία, στην κυβέρνηση, γιατί είναι εκείνη που εδώ και έξι μήνες κλείνει τα αυτιά της σε αυτό το δίκαιο και αναφαίρετο δικαίωμα αυτών των ανθρώπων, της μειονοτικής εκπαίδευσης συνολικά που δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση. Κάθε καθυστέρηση στην επίλυση αυτού του ζητήματος είναι επιζήμια.

Ευχόμαστε, μετά από αυτή την σημερινή καθολική παρέμβαση να βρεθεί η δέουσα νομική δυνατότητα με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας από την πανδημία προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην λειτουργία των σχολικών εφοριών των μειονοτικών σχολείων της Θράκης. Υπάρχουν λύσεις, αρκεί να προβληθεί η πολιτική βούληση εκ μέρους σας».     

Δεν υπάρχουν σχόλια: