Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Συνεχίζονται τα rapid tests στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο  Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19. Το Σάββατο  πραγματοποιήθηκαν από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ 4 τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του νέου κορωνοϊού στην Παλιά Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και την Κυριακή 8 και ήταν όλα αρνητικά. Επίσης, το Σάββατο έγιναν 16 τεστ στην πλατεία Ειρήνης και ήταν όλα αρνητικά και σήμερα Κυριακή 21 Μαρτίου έγιναν 27 και βρέθηκε ένα θετικό.

Από σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 24 Μαρτίου, καθώς επίσης την Παρασκευή 26 Μαρτίου κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του νέου κορωνοϊού τις ώρες 11:00 με 15:00 στην πλατεία Ειρήνης και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο27 και 28 Μαρτίου επίσης στην πλατεία Ειρήνης τις ώρες 11:00 με 14:00.

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν τα τεστ θα λάβουν χώρα στην Παλιά Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, τις ίδιες ώρες και μέρες.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε rapidtest αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033 και  προσέρχονται γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ ενώ χρειάζεται να δίνουν τον αριθμό του  κινητού τους ώστε να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα. Τη διαδικασία στηρίζει διαρκώς το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: