Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Το μήνυμα του Δημάρχου Κομοτηνής για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης

 


1821-2021: 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης

 

Με συγκίνηση και περηφάνεια γιορτάζουμε την επέτειο της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την κήρυξη του Απελευθερωτικού μας Αγώνα, που οδήγησε στην Ανεξαρτησία μας και στην ίδρυση του νεότερου Ελληνικού Κράτους.

Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Επανάστασης του 1821 και τους θεμελιωτές της Ελευθερίας μας. Τους ήρωες, που με τις θυσίες τους επέτρεψαν σε όλους εμάς τους νεότερους να υπάρχουμε ακηδεμόνευτοι και εθνικά υπερήφανοι.

Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Ελευθερίας μας, που κατακτήθηκαν και στέριωσαν με το αίμα και τις αγωνιστικές διαδρομές των ανθρώπων, που πίστεψαν στο όραμα ενός ελεύθερου Ελληνικού Κράτους και πρόσφεραν με ανιδιοτέλεια και πάθος τις ζωές τους γι’ αυτόν τον σκοπό.

Σήμερα, όλοι εμείς οι επίγονοι, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη των ηρώων του 1821 και δίνουμε υπόσχεση ιερή στην ενθύμηση της προσφοράς τους στο Έθνος μας ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική και Ανεξάρτητη, πιστοί στα ιδανικά και στις παρακαταθήκες που μας άφησαν ως κληρονομιά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: