Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Τουριστική Προώθηση και Προβολή της Περιοχής του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών μέσα από το πρόγραμμα INTERREG

Ο Δήμος Μαρώνειας - Σαπών, συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο «The АncientRhodopes and Aegean-Cultural Corridor for supporting the development of the region  (ARA-CC)»που χρηματοδοτείται από το  Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Greece – Bulgaria 2014 – 2020.

Το έργο ARA-CCέχει εγκριθεί  προς χρηματοδότηση στην επενδυτική προτεραιότητα  «Διατήρηση, προστασία, προώθηση και ανάπτυξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς» του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A "Greece – Bulgaria 2014 – 2020" και έχει σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Μαρώνειας - Σαπών και ειδικότερα της περιοχής της Αρχαίας Μαρώνειας. Στόχος του ARA-CC είναι η αύξηση της τουριστικής ροής μέσω της τουριστικής προώθησης και προβολής, αλλά και η ταυτόχρονη δημιουργία κινήτρων για την ανάπτυξη και προσφορά νέων τουριστικών υπηρεσιών στην περιοχή του Δήμου.

Στα πλαίσια του έργου αυτού, ο Δήμος Μαρώνειας -Σαπών, θα προχωρήσει στην έκδοση ενός τουριστικού οδηγού της περιοχής, σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και βουλγάρικα. Στον τουριστικό οδηγό θα συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες για τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, προτάσεις εναλλακτικού τουρισμού, προβολή τοπικών εκδηλώσεων και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη.

Επιπρόσθετα, έχει δημιουργηθεί ένα κόμικ για τους μικρούς φίλους του τουρισμού όπου παρουσιάζεται με διασκεδαστικό τρόπο ένας από τους σπουδαιότερους αρχαίους μύθους με πρωταγωνιστές τον Κύκλωπα Πολύφημο, τον πολυμήχανο Οδυσσέα, τους συντρόφους του και το φημισμένο κρασί της Μαρώνειας.

Σημαντικά ορόσημα του έργου ARA-CCείναι και η μελλοντική διοργάνωση ενός ανοικτού διεθνούς Συνεδρίου και ενός περιφερειακού επιπέδου εργαστήριο με φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα σχετικά με τον πολιτιστικό τουρισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών: https://dimosmaroneiassapon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: