Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικών και τον ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής είχε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Ν. Τσαλικίδης

Με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο συναντήθηκε στην Αθήνα,ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου. Στο επίκεντρο των συναντήσεων τέθηκαν οι αποζημιώσεις των πληγέντων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 12ης και 26ης Ιανουαρίου στη Ροδόπη παράλληλα με ειδικότερα θέματα που σχετίζονται με τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας εν μέσω της πανδημίας του covid 19.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τις δυσμενείς συνέπειες της πρόσφατης κακοκαιρίας και την πορεία εκτίμησης των ζημιών στις πληγείσες περιοχές, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης των πληγέντων και ταχείας εκκίνησης των έργων αποκατάστασης στη Ροδόπη.

Ο κ. Τσαλικίδης μεταφέροντας τον  προβληματισμό των επαγγελματιών της Ροδόπης για την κρίση στην τοπική επιχειρηματικότητα κατά την πανδημία του κορονοϊού, έθεσε στον Υπουργό, προτάσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης και του Εμπορικού Συλλόγου για τη λήψη μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιπλέον, συζητήθηκαν η αρνητική επίδραση του φαινομένου του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου που πλήττει τις ΜΜΕ στην περιοχή της Ροδόπης όπως και οι δράσεις της Περιφέρειας που αποσκοπούν στον περιορισμό τους. Ειδική αναφορά υπήρξε εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσαλικίδη στην ανάγκη καθιέρωσης, χαμηλού συντελεστή φόρου κατανάλωσης για τα καύσιμα σε τοπικό επίπεδο,  κατά τα πρότυπα της Τεργέστης. Μια τέτοια ρύθμιση θα αντιμετώπιζε αποτελεσματικά τις ζημιογόνες επιπτώσεις για την τοπική οικονομία γενικότερα κι ειδικότερα από την αυξανομένη ζήτηση καυσίμων από τη γειτονική Βουλγαρία λόγω των χαμηλών τιμών πώλησης των ανάλογων προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: