Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου: Να επιστρέψουν άμεσα οι αγροτικοί γιατροί στα Περιφερειακά Ιατρεία

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό  Υγείας 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Υγείας ως αναφορά την επιστολή των Φαρμακευτικών Συλλόγων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Σερρών με την οποία ζητούν την άμεση επιστροφή των αγροτικών ιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία.

Ο σχεδιασμός σας να μην προχωρήσετε στην πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, αλλά  να καλύψετε τις σοβαρές ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με την μετακίνηση των γιατρών από τα Περιφερειακά Ιατρεία έχει δημιουργήσει τεράστια υγειονομικά προβλήματα, όπως αναφέρουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Αν.Μακεδονίας-Θράκης.

Οξύνθηκαν περαιτέρω τα προβλήματα της κάλυψης των υγειονομικών αναγκών περίθαλψης και φροντίδας των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, καθώς και της  συνταγογράφησης φαρμάκων, αφού υποχρεώνονται να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους.

Είναι βέβαιο ότι οι κίνδυνοι για τη μετάδοση του ιού μεγεθύνονται από τη μετακίνηση και τον συνωστισμό εκατοντάδων πολιτών στα Κέντρα Υγείας ή σε άλλες δομές και μάλιστα από ευπαθείς ομάδες των μεγαλύτερων ηλικιών.

Τέλος οι φαρμακευτικοί σύλλογοι αναφέρουν ότι δεν είναι πλέον σε θέση να σηκώσουν άλλο το βάρος του δανεισμού φαρμάκων, λόγω αδυναμίας συνταγογράφησης τους. Γεγονός που θα έχει άμεσες οικονομικές επιπτώσεις στους ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: