Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου: Να αποσυρθούν οι άδικες ρυθμίσεις για πολύτεκνους και τρίτεκνους στο νομοσχέδιο για ΑΣΕΠ

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων Κομοτηνής «Η Κιβωτός των παιδιών», την πρόεδρο Μαρία Κακούλογλου και την γραμματέα Δήμητρα Γιαννακίδου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την επιλογή προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, που μειώνουν το ποσοστό εισαγωγής των πολυτέκνων στο δημόσιο από 15% σε 10% και των τριτέκνων από 10% σε 5%, που ισχύει σήμερα με το Νόμο 4440/2016, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Ο βουλευτής επισήμανε στις εκπροσώπους του συλλόγου τριτέκνων ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες τους για τις ρυθμίσεις που εισάγονται στο εν λόγω νομοσχέδιο για τις οποίες άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή του. «Με ερώτηση μας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ήδη ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών να αποσύρει τις επίμαχες ρυθμίσεις».

Ο βουλευτής εξήρε το ρόλο και τη συμβολή των πολύτεκνων και τριτέκνων που κόντρα στο ρεύμα ανθίστανται σθεναρά στην υπογεννητικότητα και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Υπογράμμισε ότι αν κάτι χρειάζονται σήμερα είναι νέα κίνητρα στον αγώνα ζωής που δίνουν και όχι βέβαια την άδικη υπαναχώρηση από υπάρχουσες θετικές ρυθμίσεις.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του συλλόγου τριτέκνων για την ενημέρωση και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός στις δράσεις που αναπτύσσουν εκπροσωπώντας περισσότερες από 450 οικογένειες στην προσπάθεια να ληφθούν θετικές ρυθμίσεις για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: